China wil in 2050 mondiale voetbalgrootmacht zijn

12 april 2016, 12:15

In 2050 moet China een mondiale grootmacht zijn die een belangrijke bijdrage levert aan de internationale voetbalwereld. Dat heeft de Chinese voetbalbond zichzelf ten doel gesteld, zo valt te lezen op de officiële website van de bond. Om dat te realiseren is er een ontwikkelingsplan voor de lange termijn ontwikkeld.

De Chinese bond stelde ook doelen op kortere termijn. Ze wil de bond dat er in 2020 vijftig miljoen kinderen en volwassenen voetballen. In dat jaar moeten er daarnaast 20.000 trainingscomplexen zijn en 70.000 voetbalvelden liggen. In 2030 moet er voor iedere 10.000 inwoners van het land een voetbalveld beschikbaar zijn.

China moet van ver komen. Het land wist zich tot op heden slechts eenmaal te kwalificeren voor een wereldkampioenschap: in 2002 in Japan en Zuid-Korea. China staat 81e op de wereldranglijst. Toch gaf de Chinese president Xi Jinping in een eerder stadium aan dat hij wil dat China binnen vijftien jaar wereldkampioen wordt.

De nationale voetbalcompetitie werd de afgelopen jaren regelmatig getroffen door corruptie en 33 spelers en officials werden geschorst wegens matchfixing. De weg omhoog werd al wel ingezet door het aantrekken van veel topspelers, waaronder Ramires, Alex Teixeira en Jackson Martinez.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen