Over de grens: Benny Hill, Vardy's party en De Beul

11 april 2016, 17:00   Bijgewerkt: 11 april 2016, 20:51

Het was een buitenlands voetbalweekend vol mooie, opvallende, gekke en grappige gebeurtenissen. In deze rubriek lopen we met FCUpdate.nl weer een rondje langs de internationale velden. Er was onder meer een opvallende rol voor de fans van Olympique Marseille, Nigel de Jong en Andy Carroll. Ondertussen blijft Leicester City maar winnen, terwijl voor FC Barcelona het tegenovergestelde geldt. En wat was men nou weer aan het doen in Saudi-Arabië?

Marseille-fans zijn boos én origineel

{image[309420][right-half][]}Bij Vitesse maken de supporters hun onvrede op de tribune kenbaar met witte zakdoekjes, maar dat vinden de fans van Olympique Marseille maar afgezaagd. De aanhang van de equipe uit Zuid-Frankrijk, die een inktzwart seizoen doormaakt, heeft zijn frustraties en teleurstelling op nogal originele wijze laten blijken. Tijdens de thuiswedstrijd tegen Bordeaux speelden de fans hard het beroemde Benny Hill-liedje af op de tribune als hun eigen spelers in balbezit waren. Tijdens het nummer werden er grote banners getoond, met daarop hun spelers afgebeeld als geiten. Want het woord geit - 'une chèvre' - wordt in Frankrijk gebruikt om een hele slechte speler aan te duiden. De supporters maakten de spelers van de club van Karim Rekik belachelijk, maar toch heeft de actie ook wel een hilarisch tintje. Overigens moest ook clubeigenaar Margarita Louis-Dreyfus het ontgelden op spandoeken.

Carroll steelt de show

{image[309336][left-half][]}Toen Andy Carroll in 2009 en 2010 zijn doorbraak in de Premier League beleefde bij Newcastle United, was Liverpool er als de kippen bij om de spits in te lijven. In tweeënhalf seizoen kon de Engelsman echter geen potten breken op Anfield Road. Bij West Ham United wilde de man met de karakteristieke paardenstaart zijn carrière nieuw leven inblazen, maar bij The Hammers blijft het mede door blessures soms weifelend gaan. Afgelopen zaterdag beleefde hij echter zijn absolute hoogtepunt voor West Ham. Carroll produceerde een hattrick tegen Arsenal (3-3). Hij wist een 0-2 achterstand eigenhandig om te buigen naar een 3-2 voorsprong. Eerst knikte hij raak, daarna volleerde hij de bal vanuit de kluts tegen de touwen en later maakte hij zijn hattrick compleet met een weer een kopbal. Hoewel Arsenal nog de 3-3 maakte, was het een prachtige dag voor Carroll. De man of the match vierde het met zijn zoontje op Instagram. Ahhww, wat lief.

Nigel de Beul

{image[309412][right-half][]}Mochten ze het in de Verenigde Staten nog niet hebben geweten, dan weten ze nu wel dat Nigel de Jong een spijkerharde speler kan zijn. De Nederlandse middenvelder, die vaak op het randje maar ook regelmatig over het randje speelt, baarde in het duel van Los Angeles Galaxy met Portland Timbers opzien met een snoeiharde charge. Hij trapte vol door op het been van Darlington Nagbe, die het veld door de aanslag met een rolstoel moest verlaten. Net als bij zijn kung-fu trap in de WK-finale tussen Oranje en Spanje kwam De Jong weg met een gele kaart. Toch dreigt de afschuwelijke tackle nog een staartje te krijgen voor de middenvelder, omdat de MLS-tuchtcommissie zich over het incident gaat buigen. De Jong leek de actie zelf niet zo erg te vinden. "Het was niet mijn bedoeling om hem pijn te doen. Het was een duel en ik ging over de bal heen. Maar ook dit is voetbal. Soms ga je er te hard in", sprak de 31-jarige speler van LA Galaxy.

Party bij Leicester

{image[309385][left-half][]}Het was afgelopen zondag weer hard te horen vanuit het vak met supporters van Leicester City: "Jamie Vardy's having a party." Vardy maakte twee goals (zijn 20ste en 21ste van het seizoen) voor de sensationele koploper van de Premier League, die daardoor met 0-2 bij Sunderland won, en dat was voor de fans reden genoeg om hun goudhaantje weer toe te zingen. Maar niet alleen Vardy lijkt een feestje te gaan bouwen, heel Leicester lijkt zich steeds nadrukkelijker op te kunnen gaan maken voor een kampioensfeest. De voorsprong op nummer twee Tottenham Hotspur bleef zeven punten. Het geloof in het titelsprookje ontstaat steeds meer bij The Foxes, die er nog wel rustig onder lijken te blijven. Champions League-deelname is in ieder geval een feit voor de ploeg van manager Claudio Ranieri, die zijn tranen maar moeilijk kon bedwingen na de winst bij Sunderland. Verdediger Robert Huth kwam overigens met een hilarische tweet op de proppen: "Ik zal oefenen op mijn rabona", sprak de Duitse verdediger voor de gein. Onderstaande tweet van een Engelse vrouw was ook hilarisch, waardoor die ook viraal ging.

Sociedad-uit, altijd lastig

{image[309368][right-half][]}De champagne lag een tijdje geleden al in de koelkast van FC Barcelona, maar gek genoeg ligt de titelstrijd in de Primera División weer open. De Catalaanse sterrenploeg wist door een onverwacht dipje al drie wedstrijden op rij niet meer te winnen. Afgelopen zaterdag was Real Sociedad met 1-0 te sterk. Het is opvallend dat Barça al zes (!) seizoenen op rij niet meer gewonnen heeft in het Estadio Municipal de Anoeta. Vijf nederlagen en één gelijkspel, dat is de oogst van de laatste zes optredens van de Catalaanse topclub in San Sebastián. Titelconcurrenten Atlético Madrid en Real Madrid hebben door de opgelopen averij nog maar respectievelijk drie en vier punten achterstand.

Een knipbeurt of wegwezen

{image[309246][left-half][veld polletje gras]}We sluiten de rubriek af met een bizar verhaal uit Saudi-Arabië. Een wedstrijd werd gestopt vanwege een wel heel opmerkelijke reden: een keeper had, in de ogen van officials van de Saudische bond, een verkeerd kapsel. Zij waren van mening dat een kleine hanenkam provocerend en anti-islamitisch is. En omdat extravagante kapsels niet getolereerd worden in het voetbal van het Arabische land, werd het spel stilgelegd (video). De doelman had twee keuzes: van het veld af, of de schaar zijn werk laten doen. Hij koos voor een knipbeurt, waardoor hij het duel mocht continueren. Hopelijk heeft Bert van Marwijk, bondscoach van Saudi-Arabië, geen bijzondere plannen met zijn haar...

Door: Koen Jans

[photo,97112,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen