Henriksen kijkt in de spiegel, nog niet naar de toekomst

11 april 2016, 09:18

Dankzij een prachtige serie na de winterstop had AZ uitstekende papieren om zonder play-offs een Europees ticket te bemachtigen. Door drie duels zonder overwinning ziet de wereld er echter een stuk anders uit voor de club uit Alkmaar. De play-offs lonken toch weer. FCUpdate.nl sprak hierover met Markus Henriksen, die naar eigen zeggen nog niet aan een transfer denkt.

"De machine loopt niet"

Het optreden van AZ in Heerenveen was zondag niet best. De Noord-Hollanders waren geen schim van de ploeg van een maandje geleden. "Ik heb absoluut een slecht gevoel overgehouden aan deze wedstrijd. Hier kunnen we natuurlijk helemaal niet tevreden mee zijn", zei Henriksen na afloop. "We waren niet scherp genoeg en dat is lastig te verklaren. Wat wel zo is: iedere speler moet in de spiegel kijken en zeggen 'dit is niet genoeg'. We moeten weer als een team gaan opereren. In de tijden dat we dat deden waren we namelijk zeer succesvol. De machine loopt op het moment niet", constateert de Noor.

Vierde plaats

De derde plaats kan AZ vergeten, die kan Feyenoord niet meer ontgaan. "Klopt, we moeten nu vol voor de vierde plaats gaan", beaamt Henriksen, die weet dat AZ moet concurreren met ploegen als Utrecht en Heracles. "Het staat allemaal dicht bij elkaar. We hebben nog vier speelronden te gaan en we moeten eigenlijk alle wedstrijden winnen om vierde te worden", weet de middenvelder.

Henriksen hult zich in nevelen

Complimenten voor zijn spel en productiviteit vindt Henriksen mooi, maar de Noor blijft kritisch. "Ik ben zeer tevreden met mijn ontwikkeling, maar ik ben niet blij met mijn spel in de laatste drie wedstrijden. Ik moet het omkeren en wil het team helpen om weer te winnen. Alleen dan ben ik blij, anders niet. Ik hoop dat we het seizoen in stijl kunnen afsluiten. Zoals het nu gaat is zeker niet AZ-waardig", besluit Henriksen.

Door: Koen Jans

[photo,97089,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen