Napoli wint zonder Higuaín overtuigend van Verona

Jw
10 april 2016, 16:59

Napoli heeft zich hersteld van de nederlaag van vorige week. De titelkandidaat uit Napels liep vorige week schade op in de titelstrijd tegen Udinese, maar won vanmiddag wel overtuigend van Hellas Verona. Zonder de geschorste Gonzalo Higuaín won Napioli met 3-0.

Napoli hoopte gisteravond dat AC Milan de grote concurrent Juventus pijn kon doen, maar dat lukten de Milanezen net niet. Doordat de Oude Dame haar partij won, lag de druk bij Napoli om ook drie punten bij te schrijven. Verrassend genoeg ging dat zonder Serie A-topscorer Higuaín vrij eenvoudig. Manolo Gabbiadini zette Napoli in de eerste helft op voorsprong, waarna het karwei voor de rust al werd geklaard door Lorenzo Insigne. Hij profiteerde van een overtreding van Samuel Souprayen, die naast een penalty ook een rode kaart veroorzaakte.

In de tweede helft bepaalde Jose Maria Callejon de eindstand op 3-0. Het verschil tussen Juventus en Napoli is daardoor dit weekend zes punten gebleven.