De Boer na 0-1: "Het was lastig op kunstgras"

9 april 2016, 23:09

Ajax blijft koploper in de Eredivisie. Op bezoek bij laagvlieger SC Cambuur zegevierden de Amsterdammers zaterdag met 0-1, maar gemakkelijk ging het niet. Uiteindelijk maakte Davy Klaassen in de tweede helft het verschil.

"We kenden een stroef eerste uur. Daarna hadden we het moeten afmaken", zegt coach Frank de Boer op Ajax.nl. "Het was lastig op kunstgras. We trainen er nooit op en de ballen stuiteren toch echt anders. Ook tegen het 4-4-2-systeem dat Cambuur hanteerde, spelen we niet zo vaak. Het was ook afwachten hoe ze zouden spelen. Tegen deze speelstijl wil je met drie man achterin spelen, dus nu schoven we Dijks naar het middenveld. Dat is hij ook niet gewend. Achteraf had ik daar liever een middenvelder als Sinkgraven willen hebben staan."

Ajax controleerde, maar werd amper gevaarlijk. "In de rust heb ik gezegd dat we geduld moesten hebben en ik heb Anwar El Ghazi gelijk warm laten lopen, want we misten snelheid voorin. Uiteindelijk kwam die goal daar ook uit voort", vervolgt De Boer. "En je zag ook dat toen die goal eenmaal viel, we nog vier honderdprocentkansen kregen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen