Late goal Oliynyk voorkomt opstand in Arnhem

9 april 2016, 22:08   Bijgewerkt: 9 april 2016, 22:58

Vitesse heeft in de ultieme slotfase een punt gepakt tegen ADO Den Haag. De witte zakdoekjes waren al uit de zakken gehaald in Arnhem, maar invaller Denys Oliynyk voorkwam een nieuwe nederlaag voor de ploeg van Rob Maas: 2-2. De Oekraïner maakte hiermee een ongelukkige eigen goal van Maikel van der Werff ongedaan.

De overwinning leek al binnen voor de ploeg van Henk Fräser ook omdat de thuisploeg nauwelijks in de buurt kwam van de goal van Martin Hansen. Een individuele actie van Oliynyk en een schuiver met rechts waren de ADO-keeper echter toch te machtig. In de laatste minuut had Kosuke Ota zelfs voor de 3-2 kunnen zorgen maar zijn poging met links werd met veel moeite en geluk gestopt door Hansen. Een overwinning voor de Arnhemmers was ook te veel van het goede geweest. 

De vroege voorsprong speelde ADO in de kaart. De bezoekers lieten de bal aan Vitesse en hielden de ruimtes klein. Toch hadden de Arnhemmers kort na de tegentreffer op gelijke hoogte kunnen via Milot Rashica. Bij een spaarzaam moment waarin de ploeg van Henk Fräser met veel mensen voor de bal stond brak de rechtsbuiten uit, maar hij stuitte op doelman Martin Hansen.

Ook Valeri Qazaishvili kon zijn stempel niet drukken op het spel van de Arnhemmers. De Georgiër keerde terug in het elftal, maar moest van trainer Rob Maas als linksbuiten opdraven. Vanaf die positie slaagde Vako er niet in om voor veel gevaar te zorgen. Als hij al in schietpositie kwam was dit na een dribbel door het centrum. De creatieve impulsen waren verder alleen afkomstig van Lewis Baker.

De huurling van Chelsea met de geweldige traptechniek liet af en toe zijn wat hij in zijn mars heeft. Bij een vrije trap in veelbelovende positie schoot hij de bal nog ruim over, maar even later was hij wel mede verantwoordelijk voor de gelijkmaker van Vitesse. Een mooie vrije trap vanaf rechts viel precies op het hoofd van Guram Kashia: 1-1. De krachtige kopbal van de publiekslieveling liet Hansen volledig kansloos.

Het publiek keerde zich na de tegentreffer nog meer tegen trainer Maas en een klein deel van de supporters haalde de witte zakdoekjes al tevoorschijn. De coach haalde zich nog meer de woede op de hals door Rashica te wisselen voor Renato Ibarra. Naar de mening van het publiek een wissel die niet aanvallend genoeg was. De volgende wissel van Maas was echter wel succesvol. Centrale verdediger Van der Werff verliet het veld voor linksbuiten Oliynyk.

De late goal van de invaller redde de avond in Arnhem door het voorkomen van de nederlaag. De balans voor Vitesse onder Rob Maas in thuiswedstrijden blijft echter onverminderd matig. Zes punten uit zes duels is te weinig voor een subtopper. De puntendeling helpt beide ploegen niet echt verder. ADO haakt af in de strijd om play-off plaatsen, Vitesse zal hier de komende wedstrijden nog flink voor moeten knokken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen