Real dankzij sterke eerste helft tweede in La Liga

9 april 2016, 22:00

Vier dagen na de gewonnen Clásico bij FC Barcelona ging Real Madrid in het eerste duel met VfL Wolfsburg in de kwartfinales van de Champions League met 2-0 onderuit, maar zaterdag was het weer bij de les. De ploeg van coach Zinedine Zidane zegevierde in het eigen Estadio Santiago Bernabeu met 4-0 over middenmoter SD Eibar.

Zeker niet voor het eerst dit seizoen was Real Madrid productief in de eerste helft van een thuiswedstrijd. Binnen twintig minuten leidden de hoofdstedelingen al met 3-0. In de vijfde minuut wilde Real een strafschop, maar de overtreding werd net buiten het penaltygebied gemaakt. Uiteindelijk maakte dat niets uit, want James Rodriguez schoot raak uit de vrije trap.

Lucas Vázquez verdubbelde in de achttiende minuut, na voorbereidend werk van Cristiano Ronaldo, de voorsprong voor Real. Een minuut later was Ronaldo zelf verantwoordelijk voor de 3-0. De Portugees trof doel op aangeven van Jesé. Laatstgenoemde was op zijn beurt trefzeker in de 39ste minuut, na een lage voorzet van Ronaldo vanaf links. In de tweede helft deed Real het rustig aan en werd er niet meer gescoord. De bezoekers waren nog het dichtst bij een goal; uit een corner kopte invaller Borja Bastón de bal tegen de lat.

Door de winst neemt Real de tweede plaats in La Liga over van Atlético Madrid en nadert het koploper FC Barcelona tot vier punten. De twee titelconcurrenten komen later op de avond nog wel in actie. Atlético begint om 18.15 uur aan de uitwedstrijd tegen Espanyol, Barcelona gaat op bezoek bij Real Sociedad. Dat duel begint om 20.30 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen