Sparta nog geen kampioen, Almere City pakt periodetitel

Ger
8 april 2016, 22:00   Bijgewerkt: 8 april 2016, 22:36

Sparta kan opnieuw geen titelfeestje vieren in de Jupiler League. De koploper bleef in de uitwedstrijd tegen Helmond Sport op een 1-1 gelijkspel steken. Dat was niet voldoende om het kampioenschap en de bijbehorende promotie naar de Eredivisie in de wacht te slepen.

Daarnaast zat concurrent VVV-Venlo de Rotterdammers ook nog dwars. De nummer twee van de ranglijst had punten moeten laten liggen om Sparta deze speelronde een kans op de titel te geven, maar de Limburgers zegevierden bij MVV: 1-3. Ook vorige week greep de lijstaanvoerder al naast het kampioenschap. Sparta kan zich maandag alsnog naar de titel spelen, op eigen veld tegen Jong Ajax.

In het duel met Helmond Sport kwamen de Kasteelbewoners al in de vierde minuut op achterstand. Gyrano Kerk tekende voor de openingstreffer. Halverwege de eerste helft stond het na een prima combinatie weer gelijk. Loris Brogno kon zich laten bejubelen. Verdere doelpunten bleven echter uit. Sparta mocht bovendien blij zijn dat Mounir El Allouchi kort voor tijd namens Helmond Sport een strafschop miste.

VVV hengelde met dank aan Ralf Seuntjens de overwinning binnen tegen MVV. De topschutter nam in de eerste minuten na de pauze de eerste twee doelpunten van de bezoekers voor zijn rekening. MVV scoorde nog tegen via Jordy Croux, waarna Vito van Crooy in de slotfase voor de 1-3 zorgde. VVV heeft nu zeven punten achterstand op Sparta, maar de ploeg uit Venlo speelde een wedstrijd meer.

FC Den Bosch haalde Telstar door de gehaktmolen: 5-0. Abdelaziz Khalouta, Maarten Boddaert, Niek Vossebelt, Vykintas Slivka en Furghill Zeldenrust haalden de trekker over. Jong Ajax won met 2-0 van FC Emmen. Kenny Tete maakte zijn rentree in het shirt van de Amsterdammers. De verdediger is hersteld van een enkelblessure en deed ritme op bij Jong Ajax.