Bouy helpt PEC Zwolle over dood punt tegen Roda JC

Jw
8 april 2016, 22:10

PEC Zwolle is vrijdagavond opgeklommen naar de zevende plaats in de Eredivisie. De club uit Overijssel speelde tegen Roda JC een belabberde eerste helft, maar herstelde zich knap na de rust: 3-1. Ouasim Bouy was met twee treffers en een assist veruit de belangrijkste man in de Zwolse comeback.

PEC Zwolle strijdt nog altijd volop om een ticket voor de play-offs. De Zwollenaren verloren vorige week van Ajax, wat kan gebeuren, maar thuis tegen Roda JC werd winst toch wel geëist. "We moeten gewoon doen waar we goed in zijn en zorgen dat we al onze thuiswedstrijden winnen", zei aanvaller Queensy Menig deze week nog.

PEC Zwolle stelde daar nauwelijks wat tegenover. De ploeg van trainer Ron Jans oogde machteloos, iets wat niet vaak voorkomt in thuiswedstrijden. Roda JC kwam dan ook alsnog verdiend op voorsprong. Jordy Buijs trapte een hoekschop strak voor het doel, waardoor Marcos Gullón alleen nog maar tegen de bal aan hoefde te lopen. Dat deed de Spanjaard overigens uitstekend, waardoor Zwolle-goalie Mickey van der Hart kansloos was (0-1).

Na de rust, waarin Jans had ingegrepen door zijn laatste twee wissels te gebruiken, keerde PEC Zwolle verrassend snel het tij. De thuisploeg kwam twee minuten na de theepauze op gelijke hoogte. Queensy Menig werd door Ouasim Bouy vrijgespeeld voor het doel en de Ajax-huurling rondde het vakkundig af: 1-1.

De huurling van Juventus had nog meer in petto. Even later liep de linkspoot bij een hoekschop slim door naar de tweede paal, waar hij simpel kon binnenkoppen (3-1). De derde treffer deed Roda JC, dat tot de gelijkmaker zo betrouwbaar speelde, de das om.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!