PSV
1 – 0
FC Emmen
Fortuna Sittard
0 – 1
SC Heerenveen

Vd Looi wil bevestiging, Vreman ziet mogelijkheden

Vd Looi wil bevestiging, Vreman ziet mogelijkheden

8 april 2016 – FC Groningen hoopt de overwinning bij ADO Den Haag een passend vervolg te geven. De houder van de KNVB Beker zegevierde afgelopen zondag met 0-1 in het Kyocera Stadion en won daarmee weer eens na zes nederlagen op rij. Komende zondag speelt FC Groningen in de eigen Euroborg tegen De Graafschap, dat de punten goed kan gebruiken in de strijd tegen degradatie.Van de Looi: "Andere week dan anderen"

"Het was door de zege een andere week dan de eerdere weken. Een overwinning doet nou eenmaal ook meer dan met elkaar praten", zegt FC Groningen-coach Erwin van de Looi op de clubwebsite. "In een sportief mindere fase moet je er als technische staf meer moeite doen om veel energie in het team te krijgen. Maar afgelopen zaterdag op de dag voor de wedstrijd was de stemming ook al prima. We moeten wat betreft werklust en samenwerken hetzelfde bieden als tegen ADO Den Haag. We hebben afgelopen week een resultaat behaald en zondag moeten we bewijzen dat er echt iets is gebeurd."

Van de Looi weet wel dat het niet gemakkelijk gaat worden tegen De Graafschap, dat de laatste maanden goed bezig is. "Ze zijn aan een behoorlijke periode bezig. Na een moeizaam begin hebben ze de punten gepakt door 'kneiterhard' te willen werken. En op die manier zijn ze uit nagenoeg kansloze positie teruggekomen. En nu hebben ze zelfs nog kans om in de Eredivisie te blijven. Diverse spelers hebben zich prima ontwikkeld. Er zijn zelfs een paar jongens uitgenodigd voor Jong Oranje. Het is een ploeg om rekening mee te houden", aldus Van de Looi, die niet kan beschikken over Mimoun Mahi en Dino Islamovic. Jarchinio Antonia, Bryan Linssen en Kasper Larsen zijn wel weer inzetbaar, terwijl Michael de Leeuw na een succesvol beroep toch niet geschorst is.

Vreman ziet mogelijkheden in Euroborg

Bij De Graafschap geldt Andrew Driver als een twijfelgeval. Jan Vreman, trainer van de Superboeren, kan in elk geval niet beschikken over Erik Quekel, Jasper Heusinkveld, Tim Linthorst, Jan Lammers, Bryan Smeets en Alexander Bannink. Vreman ziet kansen in de Euroborg. "Er liggen daar voor ons absoluut mogelijkheden", reageert hij op de officiële website van De Graafschap. "Zij willen ongetwijfeld het spel maken en dat moeten wij zien te ontregelen. We hebben voorheen al laten zien dat we goed mee kunnen in uitwedstrijden. Daar moeten we zondag ook voor zorgen."

Vreman is voorbereid op het meespelen van De Leeuw, in het verleden speler van De Graafschap, bij Groningen. "Een lastige en goede spits. Wat ik de verdedigers meegeef? Dat ze hem niet moeten laten scoren", lacht Vreman. "Nee, hij heeft snelheid, kan koppen. Daar moeten we ons tegen wapenen." De Graafschap kan in Groningen rekenen op de steun van 525 fans, tot genoegen van Vreman. "Dat zegt wel wat, dat zij je willen helpen. Er heerst veel positivisme en dat is mooi om te zien. Mijn boodschap aan hen? Laat je horen!"


  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 19 september 2020

  2. vrijdag 18 september 2020