AZ zet alles op alles om Vlaar aan boord te houden

AZ zet alles op alles om Vlaar aan boord te houden

8 april 2016 – AZ maakte deze week de komst van Rens van Eijden wereldkundig. Veel mensen maakten een rekensom na het binnenhalen van de centrale verdediger van NEC: dan zal Ron Vlaar wel vertrekken, hoor je veel mensen zeggen. De Alkmaarse club heeft met de komst van Van Eijden echter niet alvast geanticipeerd op een naderend vertrek van Vlaar."Dat is zeker niet zo", zegt technisch directeur Max Huiberts voor de camera's van AZ TV. "Wij hebben nog steeds de hoop dat we Ron binnenboord kunnen houden en gaan daar alles aan doen", stelt hij.

Het is de bedoeling dat winteraanwinst Stijn Wuytens volgend seizoen weer doorschuift naar het middenveld. "Dat is eigenlijk een middenvelder, maar we hebben gezien dat hij het ook fantastisch kan doen als centrale verdediger. Hij is van origine een middenvelder en zo zien wij hem ook voor het volgende seizoen", aldus Huiberts. In dat geval zouden Van Eijden en Vlaar het centrale duo kunnen vormen.

Verder benadrukt Huiberts dat AZ er alles aan gaat doen om een leegloop te voorkomen. "We willen ervoor zorgen dat we de komende jaren met een vaste kern de competitie in kunnen. Ieder jaar zijn er een hele hoop wisselingen. We gaan kijken of we dat kunnen voorkomen. Dat is de intentie. Je hebt stabiliteit en ervaring nodig in je selectie. Dat hebben we dit seizoen gezien. Het talent is gebaat bij sturing door ervaren jongens", weet de td van AZ.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 6 augustus 2020

  2. woensdag 5 augustus 2020