Breukers is er eindelijk weer, maar doet het rustig aan

8 april 2016, 11:34

In Almelo en omstreken was afgelopen maandag een diepe zucht van opluchting te horen. Tim Breukers kon eindelijk weer eens zijn opwachting maken in een wedstrijd. De rechtsachter van Heracles Almelo kwam met de beloften in actie tegen Jong ADO Den Haag. De 28-jarige Heraclied lag meer dan vier en een halve maand uit de roulatie.

De afgelopen maanden waren dramatisch voor Breukers, die maar niet fit wilde worden. "Ik dacht dat ik na een aantal weken wel weer op het veld zou staan", aldus de back op de clubwebsite. Hij werd eerst geplaagd door een voedselvergiftiging en een longontsteking en begon toen te vroeg met sporten. "Doordat mijn herstel langer duurde, kreeg ik steeds meer fysieke klachten, met als gevolg een spierscheuring in mijn bovenbeen en daaropvolgend blessures aan mijn hamstring en mijn kuit."

Breukers nam een tijdje rust, maar kreeg een terugslag en moest daarom nóg meer geduld hebben. "Een moeilijke periode", zo noemt hij het. "Je baalt als een stekker als je geblesseerd raakt, maar dat het vervolgens zo lang duurt maakt het nog moeilijker. Natuurlijk ben je trots als de jongens goede resultaten behalen, maar je wil hier zelf ook een aandeel in hebben", zegt hij over de puike prestaties van Heracles. Een revalidatieprogramma in Zeist bood uitkomst voor hem.

Breukers speelde 45 minuten mee bij de Almelose beloften. "Ik was blij om weer op het veld te staan en het ging redelijk goed. Het is nu taak om fit te blijven", weet de geduldige back. "Laat mij maar eerst negentig minuten voetballen in het tweede elftal. De trainer kan vanaf dat moment in ieder geval weer een beroep op me doen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen