Zeges voor Sevilla, Villarreal en Shaktar Donetsk

7 april 2016, 23:22   Bijgewerkt: 7 april 2016, 23:32

Sevilla FC ligt nog altijd op koers voor een zuivere hattrick aan titels in de Europa League. De titelverdediger won donderdag de eerste ontmoeting met Athletic de Bilbao in de kwartfinale van het Europese bekertoernooi met 1-2. Villarreal en Shaktar Donetsk zegevierden met dezelfde cijfers over respectievelijk Sparta Praag (thuis) en Sporting Braga (uit).

Sevilla was vlak na rust nog wel op achterstand gekomen tegen Bilbao. Aritz Aduriz kopte in de 47ste minuut bij de tweede paal een voorzet van Iker Muniain binnen en bracht de thuisclub daarmee op 1-0. Na geklungel achterin bij Bilbao herstelde Timothee Kolodziejczak in de 56ste minuut het evenwicht voor Sevilla. Invaller Vicente Iborra liet de bezoekers in de 83ste minuut juichen met de 1-2. Hij scoorde na een steekpass van Kevin Gameiro, waarbij hij net geen buitenspel stond.

Cedric Bakambu was de grote man bij Villarreal in het thuisduel met Sparta Praag. De Congolese aanvaller bezorgde de Spaanse club met twee goals de winst. Bakambu scoorde al in de derde minuut, maar die treffer kreeg hij wel cadeau van Sparta-keeper David Bicik. De Tsjechische goalie schoot de bal tegen Bakambu aan, waarna het leder in het doel rolde. Jakub Brabec maakte op slag van rust de fout van zijn doelman goed, door uit een hoekschop de 1-1 binnen te koppen. Na ruim een uur spelen scoorde Bakambu nogmaals voor Villarreal; met een schot vanaf de rand van het penaltygebied legde hij de eindscore vast op 2-1 voor de Spanjaarden.

Shaktar Donetsk, in 2009 de laatste winnaar van Europa League-voorloper UEFA Cup, zette zichzelf met één been in de halve finales. De Oekraïners zegevierden vanavond in Portugal met 1-2 over Sporting Braga. Yaroslav Rakitskiy volleerde Shaktar vlak voor de pauze uit een doorgekopte corner op 0-1, Facundo Ferreyra maakte er een kwartier voor tijd 0-2 van. Voormalig ADO Den Haag-speler Wilson Eduardo tekende in de 89ste minuut voor de aansluitingstreffer voor Braga, dat desondanks volgende week nog steeds minimaal twee goals nodig heeft in de return in Oekraïne.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen