Schreuder over Ziyech: "Hij kan de absolute top halen"

6 april 2016, 19:21

Hakim Ziyech is dit seizoen de grote smaakmaker van FC Twente. Afgelopen weekend hielp hij zijn ploeg bijvoorbeeld nog aan een 2-3 zege op Willem II. Na dit seizoen zal de aanvallende middenvelder in principe vertrekken bij de club, maar het is nog niet duidelijk waar hij naartoe zal gaan. Volgens Alfred Schreuder, die als coach bij Twente met Ziyech werkte, kan hij de absolute top halen.

Dat stelt de huidige assistent-trainer van 1899 Hoffenheim tegen Metro. "Hakim kan de absolute top halen, maar of hij ook een absolute topspeler wordt, zoals de spelers die genoemd worden, moeten we afwachten. Hij is in ieder geval van het niveau Nacer Chadli en Dusan Tadic en kijk nu eens waar die jongens spelen. Ik denk zelfs dat Hakim beter is. Hakim stond er namelijk meteen, terwijl Nacer en Dusan een jaar nodig hadden om te wennen bij Twente. Alleen moet hij wel aan zijn fysiek werken, maar als je in een competitie speelt met meer weerstand, gaat dat bijna vanzelf."

Schreuder denkt dat Ziyech eerst een stap naar de Europese subtopper zal maken, voor hij eventueel naar de wereldtop transfereert. "Hakim weet heel goed wat hij wil. Een club moet een plan met hem hebben. In de winterstop heb ik geprobeerd hem naar Hoffenheim te halen, maar daar voelde hij niet veel voor. Ook wel begrijpelijk, want wij draaien ook niet lekker", besluit Schreuder.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen