Atlético woest: "Wetten moeten voor iedereen gelijk zijn"

6 april 2016, 17:03

Atletico Madrid verschafte zich dinsdagavond aanvankelijk een uitstekende uitgangspositie, door dankzij een doelpunt van Fernando Torres verdiend met 0-1 voor te komen in uitwedstrijd tegen FC Barcelona in de kwartfinale van de Champions League. De doelpuntenmaker liep echter in de eerste helft al tegen twee gele kaarten aan, waardoor Barça de stand met een numerieke meerderheid kon ombuigen tot een 2-1 overwinning. In het kamp van Atlético is men woedend.

Bij monde van algemeen directeur Miguel Angel Gil Marin laat Atlético weten dat het furieus is, na het verlies in Camp Nou. "Barça heeft dit soort hulp helemaal niet nodig", sneert de bestuurder volgens AS. "Dit soort dingen neemt de illusie weg om om met gelijke voorwaarden tegen zo'n ploeg te kunnen spelen. De teamprestatie verdient dit niet."

Daar houdt Gil Marin het niet bij. Hij wijst met zijn vinger naar Bayern München-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge, die aan de leiding staat van de vakbond van Europese voetbalclubs. "Rummenigge wil een halve finale tussen twee ploegen die volgens hem aan de macht staan en hij krijgt deze ook. Het voetbal is geen erfgoed van de grootste acht clubs van Europa, het is van iedereen. Zo moet het in ieder geval zijn. De wetten van de sport moeten voor iedereen gelijk zijn. Als Torres een rode kaart krijgt, dan moeten dezelfde regels toegepast worden bij Suarez. Voetbal kan geen dictatuur van de grootste clubs zijn", besluit de Atlético-directeur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen