Comeback Rangers compleet: "Hier horen we thuis"

6 april 2016, 10:34

Eindelijk keert Rangers FC terug op het hoogste niveau van Schotland. Na jarenlange ellende, veroorzaakt door een diepe financiële crisis en een daaruit voortvloeiend faillissement, staat de roemruchte club voor haar terugkeer in het Premiership. Dankzij een 1-0 overwinning op Dumbarton kroonde de topclub uit Glasgow zich op het eigen Ibrox tot kampioen van het Championship. Dat leidt tot een groot feest, maar ook tot veel opluchting.

Middenvelder Andy Halliday was verantwoordelijk voor de winnende treffer tegen Dumbarton en heeft de promotie naar het Premiership dus bezegeld. Eindelijk zal de befaamde Old Firm tussen Celtic en Rangers dus weer gespeeld worden. Rangers ziet het nieuwe seizoen met ambitie tegemoet. "We moeten voor de titel gaan", vindt Halliday. "En dat bedoel ik niet arrogant of met een gebrek aan respect voor Celtic. Bij deze club kan je gewoon niet blij zijn met minder", aldus de matchwinner van het kampioensduel volgens de BBC.

{image[309272][right-half][]}Met nog vier wedstrijden te gaan staat Rangers met 79 punten met nog vier speelronden te gaan op een onoverbrugbare voorsprong ten opzichte van concurrenten Hibernian en Falkirk. Zodoende komt er eindelijk een einde aan alle ellende. In 2012 werd de club tot afgrijzen van velen failliet verklaard, waardoor er na een doorstart weer in de vierde liga begonnen moest worden. FCUpdate.nl schreef onlangs na een bezoek aan Glasgow een special over de comeback van de beroemde club, waar in het verleden veel Nederlanders succesvol waren.

"Dit is een ongelofelijke prestatie", vindt de 24-jarige Halliday. "Het moge duidelijk zijn dat dit het hele seizoen al het doel was. We waren de hele jaargang eigenlijk top en gingen alleen maar vooruit. Nu moeten we ons klaarstomen voor het Premiership. Daar horen we thuis. Er komen veel mooie wedstrijden aan en we worden alleen maar beter en beter", verzekert de middenvelder.

Voordat het zover is, wil manager Mark Warburton het huidige seizoen in stijl afsluiten. Er ligt namelijk nog zilverwerk voor het grijpen. "Dit is slechts de eerste stap. Het slechtste wat we kunnen doen is nu stoppen met ontwikkelen. We willen de 91 punten toucheren en de competitie overtuigend eindigen. We willen het momentum behouden voor het volgende seizoen", aldus de Engelsman, die volgende week met zijn ploeg de Challenge Cup-finale tegen Peterhead speelt op Hampden Park. Daarna vindt nog de halve finale van de Schotse beker plaats in het nationale stadion. "We moeten genieten van deze mooie tijden, maar moeten de komende wedstrijden nog volle bak gaan."

[photo,95488,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen