Het eerbetoon aan Cruijff was werkelijk prachtig

3 april 2016, 21:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het was prachtig om zondag in de Amsterdam ArenA te zijn. Daar zullen alle aanwezige toeschouwers bij Ajax-PEC Zwolle (3-0 winst) het roerend over eens zijn. De wedstrijd zelf was een bijzaak, het ging vooral om het eerbetoon aan Johan Cruijff. Het was hartverwarmend, schitterend en aangrijpend. Kippenvel. FCUpdate.nl sprak erover met Joël Veltman, Ron Jans en Queensy Menig.

Bij Ajax-PEC Zwolle werd uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van Cruijff. De supporters liepen in een mars naar het stadion, dat volgens vrijwel iedereen omgedoopt moet worden tot de Johan Cruijff Arena. Verder werd het voetbalicoon herdacht met onder meer een schitterende choreografie op de tribunes, meerdere spandoeken, fraaie beelden op de tv-schermen, luide spreekkoren, een werkelijk muisstille minuut, een indrukwekkende ovatie in de veertiende minuut en rouwbanden. "Deze wedstrijd had duidelijk een andere lading dan normaal", zegt Veltman over het eerbetoon aan Cruijff.

Nu is het voor Ajax zaak om Cruijff niet alleen te eren met deze overwinning, maar ook met het kampioenschap. "Daar heeft iedereen het natuurlijk over", stelt Veltman. "Dat zou echt prachtig zijn. We zeggen ook steeds dat het een heel mooi eerbetoon zou zijn. Als we de drie wedstrijden voor de bekerfinale winnen, dan zetten we een grote stap", weet de Oranje-international.

Queensy Menig wordt door Ajax verhuurd aan PEC Zwolle, maar als echte Ajacied deed het eerbetoon aan Cruijff hem veel. "Het was mooi. Hij is natuurlijk een legende. Het is mooi dat ik dit heb mogen meemaken in een kolkende ArenA", glimlacht Menig. "Ondanks dat we verloren hebben, heb ik daarom wel genoten. Ik ben nog een jonge jongen en niet iedereen kan dit meemaken. Het was natuurlijk nog wel mooier geweest als wij gewonnen hadden", voegt Menig toe.

Door: Koen Jans

[photo,96905,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen