Van den Boomen brengt Heerenveen zege in blessuretijd

Jw
3 april 2016, 16:29

Branco van den Boomen heeft zondagmiddag het matige duel tussen Roda JC en sc Heerenveen een fraaie afsluiter gegeven. In de blessuretijd tekende de middenvelder van de bezoekers voor de winnende 1-2 vanuit een vrije trap.

In Kerkrade voltrok zich in de eerste helft een moeizame wedstrijd. Roda JC leek in het eerste kwartier aanvallende intenties te hebben en kreeg aardig druk op de defensie van Heerenveen. Alleen slaagde Roda er niet in om een uitgespeelde kans te creëren, waarna Heerenveen ook beter in de wedstrijd kwam. Beide ploegen hadden de defensies goed georganiseerd staan. Voor het publiek viel er dan ook weinig te beleven.

Gaandeweg de wedstrijd kwam het initiatief bij Heerenveen te liggen. Roda had voornamelijk moeite met de opkomende rechtsback Stefan Marzo. De vleugelverdediger was de enige speler die voor rust een goede kans kreeg op het openingsdoelpunt. In vrije positie schoot Marzo vanaf tien meter de bal op de vuisten van doelman Benjamin van Leer. Roda besloot veelal de lange bal richting Mike van Duinen en Rydell Poepon te spelen. Succesvol was het daar niet mee.

Roda kwam terug in de wedstrijd op het moment dat Marzo geblesseerd op de grond lat. De thuisploeg profiteerde daarvan met een doelpunt van Tom Van Hyfte. Hij benutte de rebound na een schot op de paal van Kristoffer Peterson. Diezelfde Van Hyfte had ook de winnende op zijn schoen, ware het niet dat hij een bal vanaf drie meter hoog over schoot. In de blessuretijd kreeg Roda de deksel op de neus met een vrije trap van Van den Boomen. Vanaf de linkerkant schoot hij de bal ineens in de verre hoek.

Heerenveen vergroot de voorsprong op Roda JC tot zes punten en hoeft bovendien niet meer te vrezen voor de degradatiezone. De formatie uit Kerkrade is in ieder geval nog niet veilig en moet oppassen voor de ploegen onder zich.