NEC is Vitesse de baas in boeiende slag om Gelderland

Jw
3 april 2016, 14:44   Bijgewerkt: 3 april 2016, 14:55

NEC heeft zondagmiddag aan het langste eind getrokken in de Gelderse burenruzie met Vitesse. In Nijmegen won de thuisploeg na een boeiende wedstrijd met 2-1. Anthony Limbombe en Dario Dumic hielpen hun ploeg aan de zege en Lewis Baker deed met een heerlijke vrije trap iets terug voor Vitesse. Door de overwinning behouden de Nijmegenaren de aansluiting met de play-offplaatsen voor Europees voetbal.

In de slag om Gelderland gaat het natuurlijk voornamelijk om de eer, maar de ploeg van Ernest Faber moest ook winnen om zicht te houden op de play-offs. De promovendus zat na een geweldige eerste seizoenshelft de laatste maanden in een dipje en de Nijmegenaren leken langzaamaan uit het linkerrijtje weg te glijden. Uitgerekend tegen de eeuwige rivaal rechtte NEC de rug en daardoor staat de ploeg op de ranglijst weer naast Vitesse.

Omdat het net niet werd gevonden, leken beide ploegen aan de thee te gaan met de brilstand op het bord. Limbombe, die al een grote mogelijkheid om zeep had geholpen, stak daar vlak voor rust echter een stokje voor. Gregor Breinburg stuurde de Belgische aanvaller met een eersteklas lange bal de diepte in, waarna Limbombe zijn directe tegenstander opzij zette en Room met een bekeken schuiver kansloos liet.

In de tweede helft moest het publiek in de Goffert een tijdje wachten totdat het spektakel weer losbarstte. Nadat Todd Kane op de vuisten van Room had gepoeierd en de doelman van Vitesse een zittende omhaal van Mihai Roman van de lijn had gehaald, verdubbelde Dumic tien minuten voor tijd de voorsprong. Room werd gehinderd bij een hoekschop en daar profiteerde de Deense verdediger optimaal van door zijn eerste doelpunt in dienst van NEC tegen de touwen te schieten. Baker deed vlak daarna met een hele fijne vrije trap nog wel wat terug, maar verder kwam Vitesse niet en dus is het vandaag feest in Nijmegen.