Kalezic op zijn hoede: "Heerenveen beter in uitduels"

Kalezic op zijn hoede: "Heerenveen beter in uitduels"

1 april 2016 – Roda JC kan zondag in een directe confrontatie met sc Heerenveen terreinwinst boeken op de ranglijst. De manschappen van trainer Darije Kalezic staan veertiende en passeren de Friezen op basis van doelsaldo bij een zege in eigen stadion.Roda waakt voor dominante rol

"Heerenveen is bezig aan een wisselvallig seizoen. Dat neemt niet weg dat het een ploeg is met veel individuele kwaliteiten, die ook op basis van fysieke kracht een wedstrijd naar zich toe kan trekken. Vooral voorin is Heerenveen razend gevaarlijk met spitsen als Luciano Slagveer, Mitchell te Vrede, Henk Veerman en Sam Larsson", zegt Kalezic op de website van de Limburgse club.

"Opvallend is dat Heerenveen de laatste tijd in uitwedstrijden betere resultaten boekt dan thuis. Zo hebben ze de afgelopen weken gewonnen bij Feyenoord, Cambuur en De Graafschap en gelijkgespeeld bij PSV", weet Kalezic. "Wij zullen ervoor moeten waken dat Heerenveen ons een dominante rol opdringt, om vervolgens vanuit een compacte organisatie toe te slaan. In dat opzicht zou het wel eens een voorzichtige wedstrijd kunnen worden."

'Prima beleving' bij Heerenveen

Interim-coach Foppe de Haan wil met Heerenveen graag zegevieren in Kerkrade om helemaal zeker te zijn van lijfsbehoud. "We hebben nu 34 punten en ik denk dat je 37 of 38 punten nodig hebt om echt veilig te zijn, maar je speelt natuurlijk ook voor de eer. De beleving tijdens trainingen is momenteel prima, dat is weleens slechter geweest", aldus De Haan op de clubwebsite.

Heerenveen werd eerder dit seizoen door thuisploeg Roda uitgeschakeld in de KNVB Beker. De Haan: "Ik verwacht echt vechtvoetbal. We zullen aan de bak moeten. De stand is zoals hij is."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 3 april 2020

  2. donderdag 2 april 2020

  3. woensdag 1 april 2020