Marinus tekent bij in Zwolle: "Ik zit hier op mijn plek"

1 april 2016, 14:53

Vorige week werd duidelijk dat PEC Zwolle de optie in het aflopende contract van Wouter Marinus lichtte, waardoor de aanvallende middenvelder een jaar langer in dienst van de Overijsselse eredivisionist zou spelen. De verbintenis is een paar dagen later meteen opengebroken en verlengd door de bekerwinnaar van 2014. De 21-jarige speler uit Zuidwolde ligt nu tot medio 2019 vast in het IJsseldeltastadion.

Het is een beloning voor de ontwikkeling die Marinus dit seizoen doorgemaakt heeft. Door de blessures op het middenveld en het vertrek van Ben Rienstra en Jesper Drost kreeg hij vanaf het begin van het seizoen de kans van trainer Ron Jans en deze greep hij met beide handen. In totaal maakte Marinus in 26 van de 28 wedstrijden zijn opwachting voor PEC Zwolle en wist hij drie keer tot scoren te komen.

Marinus voelt zich thuis bij PEC Zwolle en is dan ook zeer verheugd met zijn nieuwe contract. "Hier in Zwolle heb ik het ontzettend naar mijn zin. Niet alleen met mijn medespelers, maar ook met de trainers, supporters en de mensen op kantoor en in het spelershome kan ik het hartstikke goed vinden. Ik zit hier dan ook echt op mijn plek. Mijn doel voor de komende periode is de lijn doorzetten, die ik dit seizoen heb ingezet. Daarbij hoop ik zoveel mogelijk minuten te maken en belangrijk te zijn voor het team."

Technisch directeur Gerard Nijkamp is namens PEC Zwolle ook meer dan tevreden over het langere verblijf van Marinus. "Wouter maakt dit seizoen een uitstekende ontwikkeling door. Met zijn drive en manier van spelen is hij van grote waarde voor ons team. Het is niet voor niets dat Wouter de middenvelder is met de meeste speelminuten dit seizoen. Zijn contractverlenging heeft hij dan ook oprecht afgedwongen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen