Groenendijk: "Feyenoord is niet altijd sprankelend"

1 april 2016, 14:01

Vorig jaar was Excelsior dankzij een 0-2 voorsprong heel dicht bij een stunt tegen de grote broer uit Rotterdam, maar wist Feyenoord de Kralingers uiteindelijk met 3-2 van zich af te schudden. Zaterdagavond doet coach Alfons Groenendijk met zijn ploeg, maar zonder de geblesseerde Alessandro Damen, Filip Kurto en Danilho Doekhi, een nieuwe poging tot een stunt.

"Dit soort wedstrijden zijn altijd mooie uitdagingen. Je weet van te voren dat je een aantal kansen krijgt en het is aan ons om deze te verzilveren", zegt Groenendijk op de clubwebsite. "Als voetballer moet je ervan genieten om in een volle Kuip te spelen. Voor dit soort wedstrijden zou je de spelers niet eens hoeven motiveren om naar buiten te gaan. We moeten er meteen vanaf de aftrap staan, de geweldige ambiance moeten we niet ondergaan, maar juist beleven. We moeten de volle honderd procent geven, anders kan je beter thuis blijven."

Groenendijk heeft wel een goed gevoel. "De groep is fris, nagenoeg compleet en je merkt dat er een goed gevoel heerst. Ook denk ik dat de rustperiode even goed voor ons is geweest. We hebben hier en daar wat puntjes op de i kunnen zetten, op meerdere vlakken", aldus de coach van Excelsior, die Feyenoord de laatste tijd zag opkrabbelen. "De laatste wedstrijden pakken ze wel weer punten, echter niet altijd met sprankelend veldspel. Alleen de bekerwedstrijd tegen AZ was goed, dit geeft echter wel aan dat ze het kunnen. Ze beschikken natuurlijk over genoeg kwaliteit."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen