Heitinga kreeg in vliegtuig 'bijles' van Cruijff: "Onvergetelijk"

31 maart 2016, 16:55

Het regent na het overlijden van Johan Cruijff mooie anekdotes over de voormalig topvoetballer, die vorige week op 68-jarige leeftijd het leven liet. Ook John Heitinga heeft een prachtige ervaring met de voetbalicoon, de gestopte verdediger kreeg ooit een 'masterclass voetbal' in het vliegtuig.

Op zijn eigen website vertelt Heitinga over de keer dat hij Cruijf trof op vliegveld van Barcelona. "Tussen alle Nederlandse en Spaanse toeristen werd ik door hem herkend. 'Hé John, kom naast me zitten. Dan kunnen we lekker over voetbal praten', zei hij. Ik zei dat ik met mijn vrouw en dochter was en ik eigenlijk wel bij hen moest plaatsnemen, waarop hij counterde dat ze zonder mij ook wel in Amsterdam zouden aankomen", vertelt Heitinga over de vliegreis naar Amsterdam.

"Het werden twee onvergetelijke (vlieg)uren. Het was een Masterclass voetbal. Ik liep al een tijd mee en dacht dat ik inmiddels wel een redelijke kijk op het spelletje had. Maar wat opviel, was dat Johan – zo moest ik hem vanaf dat moment noemen – je voortdurend uitdaagde om anders naar voetbal te kijken. Zo was zijn voorbeeld over de ingooi alleszeggend. In Nederland gooien de backs vaak in. 'Je beste voetballer moet die ingooi nemen', vond Johan echter. 'Die bal wordt bijna altijd gekaatst. Dan heb je de beste speler in balbezit', doceerde hij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen