Oud-AZ'er Martens neemt afscheid: "Van Gaal had gelijk"

Ger
31 maart 2016, 08:19

Maarten Martens heeft zijn kicksen definitief aan de wilgen gehangen. De 31-jarige aanvallende middenvelder heeft dat besloten na een reeks van blessures. Hij had sinds afgelopen zomer al geen club meer. In Nederland kwam Martens uit voor RKC Waalwijk en AZ.

"Ik ben nooit jaren achter elkaar fit geweest, waardoor ik nooit kon investeren in mezelf. Na mijn 25ste gingen mijn extra uren buiten de trainingen niet naar pakweg vrije trappen, maar naar behandeling van blessures en het terugvinden van mijn niveau. Waardoor ik niet verder kon evolueren", blikt Martens terug op zijn loopbaan in gesprek met Het Nieuwsblad. "Ik herinner me dat ik op mijn 23ste herstelde van mijn eerste kruisbandletsel bij AZ. Ik zat bij de fysio en vond dat de trainingen aan mijn bovenlichaam zijn vruchten afwierpen. Dat zei ik ook zo aan de fysio. Een minuut later stak Louis van Gaal zijn hoofd om de deur. Die zei, half lachend: zie dat nou, dat is toch geen lichaam voor topsport."

"Daar zat een grond van waarheid in", geeft de oud-international van de Rode Duivels toe. "Ik meed duels, door beweeglijkheid. En toch kijk ik voldaan terug op mijn carrière: ik werd kampioen, speelde een EK voor beloften, Olympische Spelen. Ik ben tevreden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen