Marokko plaatst zich voor eindronde van Afrika Cup

Ger
30 maart 2016, 00:12

Marokko heeft een plek in het hoofdtoernooi van de Afrika Cup te pakken. De thuiswedstrijd tegen Kaapverdië leverde een 2-0 zege op, voldoende voor een startbewijs van het toernooi in Gabon.

Youssef El Arabi was in de tweede helft goud waard met twee doelpunten binnen zes minuten. Na een overtreding van Carlos da Graca, die werd bestraft met de rode kaart, kreeg Marokko een strafschop. El Arabi benutte het buitenkansje en maakte na ruim een uur spelen ook de 2-0.

Bij Marokko hadden Karim El Ahmadi (Feyenoord), Mbark Boussoufa (ex-Ajax), Manuel da Costa (ex-PSV) en Oussama Tannane (ex-Heracles Almelo) een basisplaats. Nordin Amrabat (ex-PSV) en Hakim Ziyech (FC Twente) begonnen op de bank.

Marokko heeft door de zege nu twaalf punten uit vier wedstrijden. Als groepswinnaar is deelname aan de Afrika Cup een feit.