Frankrijk juicht ook voor eigen publiek tegen Rusland

Ger
29 maart 2016, 23:42

Frankrijk heeft na de overwinning op het Nederlands elftal (2-3) ook redelijk eenvoudig afgerekend met Rusland. De vriendschappelijke ontmoeting in Parijs eindigde in 4-2.

N'Golo Kanté opende al na acht minuten de score voor de EK-gastheer. André-Pierre Gignac kopte nog voor rust raak uit een vrije trap van Antoine Griezmann. In de tweede helft scoorde Rusland via Aleksandr Kokorin. De Franse ploeg liep daarna toch weer verder uit dankzij een treffer van Dimitri Payet. Yuri Zhirkov bracht zijn ploeg nog een keer terug in de wedstrijd, maar het laatste woord was toch voor Les Bleus. Invaller Kingsley Coman tekende voor de 4-2.

Bulgarije, een van de tegenstanders van Oranje in de komende WK-kwalificatiegroep, tankte vertrouwen gewonnen door de oefeninterland in en tegen Macedonië te winnen: 0-2. Dimitar Rangelov, in de Turkse competitie actief bij Konyaspor, opende in Skopje de score halverwege de tweede helft. Vlak voor tijd verdubbelde zijn vervanger Alesandar Tonev de marge.