Nederland
1 – 0
Oostenrijk

Alves steunt bekritiseerde Neymar: "Niet dezelfde filosofie"

Alves steunt bekritiseerde Neymar: "Niet dezelfde filosofie"

27 maart 2016 – Dani Alves kan niet leven met de kritiek in zijn vaderland Brazilië op Neymar. De aanvaller van FC Barcelona scoorde drie duels op rij niet voor het nationale elftal. In de ogen van de fans moet Neymar meer zijn best doen.

"We kunnen van Neymar niet verwachten dat hij bij Brazilië hetzelfde levert als bij Barcelona", vertelt de vleugelverdediger van Barça in de Braziliaanse media. "Brazilië heeft simpelweg niet dezelfde filosofie als Barcelona. In Barcelona hebben ze jaren aan hun filosofie gewerkt en ze ontwikkelen het nog steeds."

"In het nationale elftal moeten we ons aanpassen aan de filosofie van de bondscoach. Neymar is een speler die altijd het verschil kan maken en wij moeten hem daarbij helpen. Het wordt voor Neymar alleen maar lastiger als hij niet de juiste ondersteuning van ons krijgt. Voetbal blijft een teamsport."

Neymar ontving tijdens het WK-kwalificatieduel met Uruguay (2-2) een gele kaart. Daardoor is de sterspeler geschorst voor de kwalificatiewedstrijd tegen Paraguay.

gerelateerd