Bulthuis denkt aan stap hogerop: "Ben ik van overtuigd"

27 maart 2016, 17:48

Dave Bulthuis ziet het zitten om zich een niveau hoger te laten zien aan het grote publiek. De voormalig verdediger van FC Utrecht is bij 1. FC Nürnberg uitgegroeid tot een gewaardeerde basiskracht.

In Duitsland is de linksback omgeschoold tot centrale verdediger. "Het ligt me om centraal te spelen. Ik kom op die positie veel in balbezit, kan de organisatie neerzetten en moet de duels aangaan met grote, sterke spitsen. Ik ben de afgelopen anderhalf jaar een veel completere voetballer geworden en voor mijn gevoel is het nog maar net begonnen. Mijn beste jaren moeten nog komen."

De 25-jarige mandekker voelt dat hij toe is aan een stap hogerop en denkt daarbij niet alleen aan Duitsland. "Ik wil naar de Bundesliga, want die competitie ligt me ook, daarvan ben ik overtuigd. En ik wil graag eens in Engeland voetballen", vertelt hij aan Voetbal International. "Vanuit de Tweede Bundesliga ineens naar de Premier League zal niet snel gebeuren."

Een terugkeer naar de Eredivisie lijkt uitgesloten. "Nederland is een chagrijnig voetballand geworden", vervolgt de verdediger die denkt dat de Tweede Bundesliga wordt onderschat in Nederland. "Tom Beugelsdijk ging tegelijk met mij naar FSV Frankfurt, maar is nu terug bij ADO Den Haag. Mike van Duinen heeft zich na een half jaar Fortuna Düsseldorf laten verhuren aan Roda JC. Die jongens spelen makkelijk basis Eredivisie, maar hebben het in de Tweede Bundesliga niet gered."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen