Spelers Oranje onder 19 eren Cruijff met gebaar

25 maart 2016, 09:30

Het Nederlands elftal onder 19 jaar won donderdag op het EK-kwalificatietoernooi, een paar uur na het overlijden van Johan Cruijff, met 3-2 van Oekraïne. Tijdens het duel brachten Ajax-talenten Abdelhak Nouri en Donny van de Beek een eerbetoon aan de legendarische nummer 14.

"Als jij scoort, wacht dan op mij, dan maken we samen een mooi gebaar", sprak Nouri volgens de KNVB-website in de kleedkamer tegen zijn Ajax-maatje. Zowel Van de Beek als Nouri wist te scoren tegen Oekraïne en na hun doelpunten beeldden ze het getal 14 uit, uit respect voor Cruijff. Nour zorgde met een rake penalty voor de 2-0. "Ik stond ook met een ander gevoel dan normaal achter die bal. Ik wilde hem heel overtuigend raak schieten."

Onder 19-bondscoach Aron Winter is geschrokken van het trieste nieuws voor Cruijff. "Het deed me heel veel. Johan was mijn voetbalvader, mijn mentor, de trainer die me naar Ajax haalde en me liet debuteren. We wisten dat hij ziek was, maar het blijft een schok. Daarom hebben we voor de laatste bespreking samen met de spelers en de staf een moment stilte in acht genomen. Uit respect voor Johan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen