Over de grens: fraai record, derbyheld en juichen

22 maart 2016, 14:06

We doen het een dagje later dan gebruikelijk, maar uiteraard blikken we in deze rubriek weer terug op het buitenlandse voetbalweekend. Er gebeurde namelijk weer meer dan genoeg. Met in deze editie een heldenrol voor Gianluigi Buffon en Marcus Rashford, een rake knal van Lionel Messi, terreur en spelers, trainers en supporters die door het dolle heen waren.

Messi schiet raak

{image[308145][right-half][]}Lionel Messi brengt voetbalfans met zijn acties op het veld doorgaans in extase, maar zondag liep het in de wedstrijd bij Villarreal pijnlijk anders. De sterspeler van FC Barcelona vuurde na een kwartier spelen over het doel, waarna een fan van de thuisploeg de bal probeerde te stoppen. Het speeltuig kwam hard aan bij de vrouw, die zelfs even van haar stokje ging. Medisch onderzoek bracht later aan het licht dat de onfortuinlijke supporter zelfs haar pols had gebroken. Barcelona heeft laten weten de medische kosten te zullen betalen. De Catalaanse grootmacht bleef tegen Villarreal overigens op 2-2 steken, waarmee de koploper niet volop profiteerde van de nederlaag van nummer twee Atlético Madrid bij Sporting de Gijón (2-1).

Mitrovic en Koeman gaan los

{image[308989][left-half][]}Aleksandar Mitrovic staat bekend als een excentriek mannetje. Men keek er dan ook niet raar van op dat de aanvaller van Newcastle United zijn shirt uitdeed na zijn late gelijkmakende treffer tegen de rivalen van Sunderland (1-1). Al rennend in zijn ontblote bovenlichaam gebeurde er echter iets onverwachts. De Serviër kwam opeens een supporter tegen op het veld. Mitrovic ontweek de fan eerst met een hoge duik, maar gaf hem daarna een innige omhelzing. Niet alleen de Newcastle-aanvaller was afgelopen weekend door het dolle heen. Dat gold ook voor Ronald Koeman. De Nederlandse manager zag zijn ploeg een 0-2 achterstand tegen Liverpool in een 3-2 overwinning ombuigen en was na de beslissende treffer van Sadio Mané, die overigens ook zijn shirt uittrok, uitzinnig van vreugde. Heerlijk om te zien!

Buffon is een held

{image[308991][right-half][]}In de herfst van zijn rijke loopbaan heeft Gianluigi Buffon een illuster Serie A-record uit de boeken gekeept. De 38-jarige sluitpost van Juventus hield zijn doel tot en met zondag gedurende 973 minuten schoon. Buffon moest in de stadsderby tegen Torino (1-4 winst) voor het eerst sinds 10 januari weer eens de bal uit het net vissen. Daarmee verbeterde hij de mijlpaal van voormalig AC Milan-goalie Sebastiano Rossi uit het seizoen 1993/1994 (929 minuten). Het was Andrea Belotti die Buffon in de 48ste minuut klopte vanaf de penaltystip. Op zijn Facebook-account bedankte de routinier zijn Juve-collega's voor hun (defensieve) hulp door ze elk om beurt te beschrijven. "Geen enkel record komt er door één man en je kan niet één man uit de groep halen", aldus een dankbare Buffon. Wat een held.

Terreur treft voetbal

{image[306470][left-half][]}Waar gaat het toch heen in deze wereld? De voetbalwereld rouwt nadrukkelijk mee om de hartverscheurende aanslagen in België en Turkije. Door de terreur in Brussel werd de training van de Belgische nationale ploeg logischerwijs geannuleerd en ook de oefenwedstrijd van de Rode Duivels tegen Portugal van volgende week dinsdag staat op losse schroeven. In Turkije was het afgelopen week ook al raak. Bij aanslagen in Ankara kwam onder meer de vader van Galatasaray-aanvaller Umut Bulut om het leven. Vanwege de terreurdreiging moest de stadsderby tussen Galatasaray en Fenerbahçe ook nog eens afgelast worden. Op momenten als deze lijkt het voetbal ineens niet meer zo belangrijk te zijn. Laten we met zijn allen hopen dat alle dreiging snel zal verdwijnen, al is dat waarschijnlijk ijdele hoop...

Manchester kleurt rood

{image[308992][right-half][]}Daar was 'ie weer: Marcus Rashford! De pas 18-jarige aanvaller van Manchester United voegde een nieuw hoofdstuk toe aan zijn jongensboek. De eerste hoofdstukken werden geschreven met twee goals tegen respectievelijk FC Midtjylland (5-1) en Arsenal (3-2), nu ontpopte de tiener zich tot held van de club van manager Louis van Gaal tegen de aartsrivaal Manchester City. Met een uitstekend doelpunt bepaalde het grote talent de uitslag op 0-1 in het hol van de lichtblauwe leeuw. Dankzij zijn levensbelangrijke goal heeft Manchester United de vierde plaats, die recht geef op Champions League-voetbal, weer in vizier. Het gat met Man City is nog slechts één puntje.

Door: Koen Jans en Ger Hensen

[photo,96677,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen