Suarez: "Slechter behandeld dan bij dopinggebruik"

22 maart 2016, 13:18

Luis Suarez behoort tot de beste aanvallers ter wereld, maar had in het verleden zijn emoties niet altijd onder controle. Zo werd hij voor vier maanden geschorst nadat hij Giorgio Chiellini beet tijdens het WK 2014. Suarez vindt het terecht dat hij geschorst werd, maar dat de straf buitenproportioneel hoog was.

"Ik zat fout, maar werd nog slechter behandeld dan als ik doping had gebruikt", aldus Suarez tegenover Mundo Deportivo, die de FIFA daar verantwoordelijk voor houdt. "Iedereen krijgt wat hij verdient en dat geldt ook voor de FIFA. Kijk hoe ze er nu voor staan, dat zegt alles."

Naar eigen zeggen is Suarez rustiger geworden. "Ik heb nu vrede in mijn hoofd en in mijn emoties. Ik ben kalm, ook omdat het team heeft laten zien niet van mij afhankelijk te zijn. Het is een sterke groep, met Diego Godin als geweldige aanvoerder. Heel het land heeft me gesteund toen ik geschorst was en daarvoor wil ik nu graag wat teruggeven."

Komend weekend speelt Uruguay in het kader van de WK-kwalificatie tegen Brazilië. Tot nu toe werden daarin negen punten gepakt uit vier wedstrijden. "Ik zeg altijd dat alles gebeurt met een reden. Nu ben ik terug met Uruguay in het land waar het gebeurde. Dat is het lot", verwijst Suarez naar de plek waar het WK 2014 plaatsvond.

Tegen Brazilië zal Suárez zijn FC Barcelona-teamgenoot Neymar tegenkomen. "Hij is een jongen die altijd in is voor een grap. Dat is erg goed voor de groep. Maar als we tegen elkaar op het veld staan, is er geen tijd voor grappen", aldus Suárez met een knipoog.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen