"Mag PSV niet gebeuren, Ajax heeft een heel matig elftal"

22 maart 2016, 08:50

Ajax zette afgelopen zondag een belangrijke stap op weg naar de landstitel. Door de zege op PSV (0-2) staan de Amsterdammers nu met twee punten voorsprong aan kop. Dat had PSV niet mogen gebeuren, vindt Gerald Vanenburg, oud-speler van beide clubs.

"Ik snap niet dat je in een wedstrijd om de landstitel zó kan beginnen. Als je thuis het verschil op vier punten kan brengen, moet je vanaf minuut één laten zien dat er niets te halen is. Ik vond PSV heel teleurstellend. Het zag er een minuut of twintig aardig uit, maar het had voor rust ook al 0-2 kunnen staan. Als je een topploeg bent, mag je dit niet gebeuren. Met alle respect, maar Ajax heeft gewoon een heel matig elftal", aldus Vanenburg tegenover Algemeen Dagblad.

Ook oud-voorzitter Harry van Raaij liet zijn licht schijnen op de nederlaag van de Eindhovenaren. "Ik wist dat het tegen Ajax moeilijk zou worden. Ik heb PSV namelijk nog nooit goed zien spelen na een Champions League-duel. Normaliter is het kampioenschap verloren. Maar wellicht is PSV straks als enige Nederlandse ploeg wel in staat om de voorronde van de Champions League te overleven. Als het elftal intact blijft, moet dat kunnen.''

Ton Lokhoff, die PSV tegenkwam in de poulefase van de Champions League als assistent-trainer van VfL Wolfsburg, verbaasde zich over de geringe fitheid van de ploeg. "In de Champions League heeft PSV, onder meer tegen ons, laten zien dat het een volwassen ploeg heeft. Wat me wel heeft verbaasd, is dat ze tegen Ajax in de tweede helft helemaal kapot waren. Je zou zeggen dat er tussen dinsdagavond en zondagmiddag kwart voor vijf tijd genoeg zat. Maar na een behoorlijk goede eerste helft zakten ze allemaal door hun hoeven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen