Milik: "Wilde bewijzen dat ik het kan in topduels"

21 maart 2016, 13:54

Arek Milik is 'on fire'. De nummer negen van Ajax maakte in de kraker tegen PSV al na 72 seconden een doelpunt en legde daarmee de basis voor een levensbelangrijke 0-2 overwinning in de titelstrijd in de Eredivisie. Het was het zestiende doelpunt van het seizoen voor de Poolse international, die nu in vijf eredivisiewedstrijden op rij trefzeker is.

"Het maakt me heel gelukkig", zegt Milik in De Telegraaf over zijn aandeel in de winst bij PSV. "Sommige mensen dachten dat ik in topwedstrijden niet kon scoren...", reageert hij op de woorden van de buitenwacht. "Het was voor mij een belangrijk doelpunt, omdat ik iedereen wilde bewijzen dat ik wel kon scoren én goed kon spelen in topduels. Ik las de berichten op Twitter en Facebook niet, maar begreep van anderen wel dat er veel kritiek op me was. Hopelijk is dat nu wat minder."

Ondanks zijn glansrol blijft Milik verbeterpunten zien. "Ik verwijt het mezelf dat ik de wedstrijd tegen PSV niet eerder besliste. Vooral de grote kans op slag van rust gaf me een heel slecht gevoel, omdat de 0-2 PSV de genadeklap zou geven. Het maakte me daarom extra blij dat ik de assist op Anwar El Ghazi gaf. Door dat tweede doelpunt speelden we een stuk makkelijker. Ook omdat het publiek het leek op te geven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen