Koploper Juventus boekt ruime zege in stadsderby

Ger
20 maart 2016, 17:01

Juventus heeft in de stadsderby tegen Torino geen steek laten vallen. De koploper van de Serie A boekte in de uitwedstrijd een 1-4 overwinning. Gianluigi Buffon moest voor het eerst sinds lange tijd weer eens vissen.

De doelman van Juventus werd in de 48ste minuut verschalkt door Andrea Belotti. De laatste tegentreffer die hij moest incasseren was in de 64ste minuut van het met 2-1 gewonnen duel met Sampdoria op 10 januari. Buffon verbeterde tegen Torino wel het record van Sebastiano Rossi. De oud-keeper van AC Milan bleef in het seizoen 1993/1994 in totaal 929 minuten zonder tegengoal. Het record van Buffon gaat de boeken in op 973 minuten.

Juventus had voor het doelpunt van Belotti al twee keer toegeslagen. Paul Pogba en Sami Khedira waren trefzeker in de eerste helft. Na de hervatting scoorde invaller Alvaro Morata nog twee keer voor de bezoekers. Door de overwinning heeft Juventus nu zes punten voorsprong op Napoli. De nummer twee van de ranglijst speelt later op de dag thuis tegen Genoa.

Fiorentina bleef voor de vierde opeenvolgende keer verstoken van een zege. De equipe uit Florence speelde doelpuntloos gelijk bij het laaggeklasseerde Frosinone. Hekkensluiter Hellas Verona kan zich alvast richten op een seizoen in de Serie B. Voor eigen publiek werd verloren voor de nummer voorlaatst Carpi: 1-2. Door de nederlaag is degradatie voor Hellas nauwelijks nog te voorkomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen