Effectief Roda duwt Cambuur verder in de problemen

Jw
19 maart 2016, 22:51

Roda JC heeft aan het langste eind getrokken in het degradatieduel met Cambuur. De Leeuwarders waren voor eigen publiek duidelijk sterker, maar wisten zichzelf niet te belonen (0-1).

Cambuur wankelt. Na het vertrek van trainer Henk de Jong heeft de ploeg nog geen ommekeer weten in te zetten. Het ontbreekt regelmatig aan zelfvertrouwen, en vooral aan scorend vermogen. In de laatste elf duels verloor Cambuur maar liefst tien keer, waarin het opvallend weinig weet te creëren.

Jack Byrne, de huurling van Manchester City, was dichtbij om de thuisploeg op weg te helpen. De Ier schoot vlak voor rust bijna de openingstreffer tegen de touwen. Hij zag zijn inzet echter goed gekeerd worden door Benjamin van Leer, die een goede wedstrijd keepte.

Omdat Cambuur zichzelf vergat te belonen na een sterke eerste helft, zag Roda JC een kans om toe te slaan. En dat deed het al snel na rust. Georgi Zhukov gaf de bal perfect voor, waarna aanvoerder Tom Van Hyfte schitterend raak kopte. De aanvoerder gaf Leonard Nienhuis geen schijn van kans en zette zijn ploeg uit het niets op voorsprong: 0-1. Het was de eerste kans voor Roda.

De Limburgers kruipen met deze zege iets dichter bij nummer 13 Heerenveen, dat eerder op de avond verloor van Heracles. Door de nederlaag profiteert Cambuur dus niet van het verlies van De Graafschap en blijft het hekkensluiter in de Eredivisie, met een verschil van één punt. Het is de vraag of er nog een moment komt dat de ploeg het roer dit seizoen kan omgooien. De tijd dringt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen