Van Basten: "Ziyech en Tannane zijn domme jongens"

19 maart 2016, 09:14

Marco van Basten heeft stevige kritiek geuit op Hakim Ziyech en Oussama Tannane. "Het zijn domme jongens", zegt de assistent-bondscoach over de twee spelers die voor een interlandcarrière voor Marokko hebben gekozen. "Ze balen dat ze voor Marokko hebben gekozen terwijl ze veel liever voor het Nederlands elftal hadden willen spelen", aldus de oud-international, die stelt dat beide spelers veel spijt hebben van hun keuze. 

"Voor die keus dragen zij zelf verantwoordelijkheid. Ik vind het belachelijk dat wij als bondscoaches ter verantwoording worden geroepen voor hun keus", citeert De Telegraaf de rechterhand van Danny Blind. "Ziyech zegt dat hij met zijn hart voor Marokko heeft gekozen. Ok, prima, dan moet je bij Ziyech zijn voor die keus en niet bij ons", aldus Van Basten, die weet dat Blind veel kritiek heeft gehad op de keuze van Ziyech voor Marokko.

Van Basten stelt dat het duo spijt heeft van hun keuze. "Maar waarom hebben die zogenaamde verstandige managers, die hun belangen behartigen niet ingegrepen. Koekenbakkers zijn het. Het is een domme keus, het zijn gewoon domme jongens. Ze hadden iets meer geduld moeten hebben. Ik vind Ziyech een geweldige speler en Tannane een hele goede, maar hoe dom kan je zijn om voor Marokko te kiezen als je in aanmerking komt voor het Nederlands elftal."

Ziyech heeft eerder al kritiek geuit op de trainer Marco van Basten. Volgens de spelmaker van FC Twente beheerst de voormalig topaanvaller het vak niet, maar die teksten van Ziyech hebben volgens Van Basten niets met zijn geïrriteerde reactie te maken. "Ik heb normaal met Ziyech gewerkt bij Heerenveen. Hij wilde vorig jaar september gewoon niet wachten op het Nederlands elftal en heeft toen ineens met zijn hart besloten voor Marokko te kiezen. Dan moeten we de zaak niet omdraaien. Het is zijn verantwoordelijkheid en niet die van ons."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen