Kraker in Eredivisie Vrouwen kent geen winnaar

18 maart 2016, 22:13

De vrouwen van FC Twente zijn er niet in geslaagd in te lopen op koploper Ajax. De kraker tussen beide ploegen in Amsterdam eindigde vrijdag in een 1-1 gelijkspel.

Beide doelpunten vielen in het laatste kwartier. Marlous Pieëte, in het verleden jarenlang speelster van FC Twente, bracht Ajax in de 74ste minuut op 1-0. Jill Roord bepaalde in de negentigste minuut uit een vrije trap de eindscore op 1-1.

Ajax is met 42 punten uit zeventien wedstrijden de koploper in de Eredivisie Vrouwen. FC Twente volgt met vier punten minder op de tweede plaats. PSV naderde FC Twente tot één punt. De Brabantse vrouwen wonnen met 1-2 bij SC Heerenveen. Lucie Akkerman en Nadia Coolen waren al in de eerste 33 minuten trefzeker voor PSV en de 0-2 marge wist de Friese tegenstander niet meer te overbruggen, ondanks de aansluitingstreffer van Anouk van Vlisteren in de 61ste minuut.