FC Twente nog zonder Mokotjo in 'pittige wedstrijd'

18 maart 2016, 19:25

FC Twente kan ook komende zondag in de thuiswedstrijd tegen AZ niet beschikken over Kamohelo Mokotjo. De Zuid-Afrikaanse middenvelder verblijft om privéredenen nog in zijn vaderland. Verder reist Thomas Agyepong volgende week naar Manchester voor een operatie aan de schouder. Daarnaast wist coach René Hake vrijdag te melden dat Joël Drommel, die deze week een middenvoetsbeentje brak, dit seizoen niet meer in actie komt.

Hoewel FC Twente de laatste weken goed bezig is, weet Hake dat het lastig wordt tegen AZ. Dat team behaalde in 2016 27 punten in tien eredivisiewedstrijden. "Wanneer je alleen al naar hun resultaten van na de winterstop kijkt, dan zie je dat AZ gewoon heel goed bezig is", zegt Hake op de clubwebsite. FC Twente doet het met 21 punten ook uitstekend in het nieuwe kalenderjaar.

"AZ is ook steeds beter gaan voetballen, dat heeft ook met een aantal spelers te maken", vervolgt Hake zijn analyse van de tegenstander. "Vincent Jansen springt meteen in het oog, maar dan vergeet je er een paar. Jahanbakhsh is ook een speler die AZ aanvallend sterker maakt en op het middenveld kunnen ze goed variëren. Achterin hebben ze met Vlaar en Wuytens een ander duo dan voor de winterstop. Vlaar is een speler die de klappen van de zweep kent. Hij brengt ook een mentaliteit met zich mee die in de Nederlandse competitie weinig aanwezig is. Hij brengt stabiliteit. Wij kunnen zondag een pittige wedstrijd verwachten."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen