SC Cambuur en Roda JC willen zich herpakken

SC Cambuur en Roda JC willen zich herpakken

18 maart 2016 – SC Cambuur gaat zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade voor eerherstel, na de nederlaag op bezoek bij Heracles Almelo van vorige week. Omdat De Graafschap in die speelronde won van Roda JC zakte Cambuur naar de laatste plaats.Keizer: "Roda heeft fysiek sterke ploeg"

Cambuur-coach Marcel Keizer was vorige week getuige van de ontmoeting tussen De Graafschap en Roda JC. "Ik heb ze die keer daarvoor ook gezien tegen Feyenoord (1-1, red.) en toen vond ik ze heel goed en degelijk", zegt Keizer op de clubwebsite. "Tegen De Graafschap was het tegendoelpunt heel bepalend voor de wedstrijd. Wat voor duel ik denk dat het morgen gaat worden? Dat hangt ook nu weer af van het scoreverloop. Zonder vroege goal denk ik dat het een stugge wedstrijd gaat worden. Roda heeft een fysiek sterke ploeg, waar je niet makkelijk een doelpunt tegen maakt."

Keizer weet wat er beter moet ten opzichte van afgelopen weekeinde tegen Heracles. "Na rust staan we met teveel man voor de bal en dat wordt meteen afgestraft", legt hij uit. "Om wedstrijden te winnen zal je negentig minuten lang optimaal scherp moeten zijn. Dat lukte ons thuis tegen PEC Zwolle (1-0, red.) en dat zal morgenavond met de steun van onze supporters weer moeten." Keizer mist tegen Roda JC de zieke Noureddine Boutzamar en geblesseerde Marlon Pereira.

Roda JC heeft Van Peppen terug

Bij Roda JC maakt Ard van Peppen mogelijk zijn terugkeer in de basis. De linksback is volledig hersteld van zijn blessure en kan spelen. Martin Milec is wel afwezig bij de Limburgers, hij kampt met een kneuzing in zijn voet.

Roda-coach Darije Kalezic verklapt alvast dat hij tegen Cambuur voor een andere tactiek kiest dan tegen De Graafschap. Roda speelde op De Vijverberg met drie verdedigers, maar keert in Leeuwarden terug naar het 4-4-2-systeem en wil ook aanvallender spelen. "Cambuur is een goed voetballende ploeg, we moeten ze niet in hun kracht laten komen", aldus Kalezic bij 1Limburg. "Ze hebben ook zwakke plekken, anders zouden ze niet onderaan staan. Daar moeten we gebruik van maken."


gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 1 april 2020

  2. dinsdag 31 maart 2020