De Haan verandert weinig, Stegeman aast op play-offs

De Haan verandert weinig, Stegeman aast op play-offs

18 maart 2016 – Zaterdagavond neemt sc Heerenveen het in eigen huis op tegen Heracles Almelo. Zo wisselvallig als de bezoekers na de winterstop presteren, zo schommelend speelt het elftal van Foppe de Haan al het hele seizoen. Heerenveen zal gebrand zijn het gat met Heracles tot vier punten te verkleinen, terwijl Heracles de tweede Friese tegenstander in een week tijd wil verslaan.De Haan laat opstelling ongewijzigd
Waar Heerenveen in eigen huis tegen Utrecht nog kansloos onderuit ging (0-4), werd een knap punt behaald op bezoek bij PSV. Daarom ziet De Haan geen reden om zijn basisopstelling aan te passen. Sam Larsson zal dus weer als nummer 10 starten. "Het is een combinatie van systemen, bij balverlies is het 4-4-2 of 4-5-1 en bij balbezit 4-3-3. Sam deed het goed, terwijl hij met Guardado geen slechte tegenstander had. Het kostte hem wel veel kracht, hij had een paar dagen nodig om te herstellen en was pas vandaag weer echt fit.''

Dat Heracles na de winterstop minder is gaan presteren, vindt De Haan niet gek. "Ze speelden voor de winterstop fantastisch, maar hebben door het vertrek van Oussama Tannane ingeleverd. Die was heel belangrijk voor ze", aldus De Haan over de ex-speler van Heerenveen die naar AS Saint-Etienne verkaste. Heerenveen kan niet beschikken over de geschorste Joey van den Berg en de geblesseerde Pele van Anholt, Luka Zahovic en Younes Namli. Joost van Aken, die in Eindhoven geblesseerd uitviel, is weer van de partij.

Stegeman aast op play-offs
Ook Heracles is niet compleet. Stegeman kan in Friesland niet beschikken over Dario Vujicevic, die aan zijn lies wordt geopereerd, en Bas Sibum, die last heeft van zijn knie. Tim Breukers en de in de winterstop van Heerenveen overgenomen Tarik Kada zijn niet wedstrijdfit. "Wij hebben afgelopen week tegen Cambuur een goed resultaat geboekt, maar Heerenveen heeft het ook prima gedaan bij PSV", aldus Stegeman bij de afsluitende persconferentie. "Ik vind dat de kracht van Heerenveen voorin zit. Ze hebben goede spelers als Arber Zeneli, Luciano Slagveer en Sam Larsson. Ze zij heel complementair aan elkaar en kunnen ook kiezen uit twee goede doelgerichte spitsen, Mitchell te Vrede en Henk Veerman. Ik vind Heerenveen een prima voetballende ploeg."

"Je merkt dat de gemoedstoestand na een overwinning anders is, dat was dus afgelopen week ook zo. Er staat veel op het spel, we staan op een positie waar we graag willen blijven staan. We willen heel graag meedoen aan de play-offs, dat zou een mooie beloning zijn. Het gaat in het voetbal tenslotte om iets tastbaars. Daar gaan we keihard voor vechten, te beginnen morgen in Heerenveen. Het staat op dit moment dichtbij elkaar en iedereen speelt ook nog tegen elkaar."


gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 24 januari 2020

  2. donderdag 23 januari 2020