Nieuw meetpunt voor Vd Hoorn: "Tot je op je bek gaat"

18 maart 2016, 10:02

Heel Nederland kijkt reikhalzend uit naar dé kraker van het seizoen. Zondagmiddag trappen PSV en Ajax om 16.45 uur af in het Philips Stadion en de winnaar van de topper zal uitstekende zaken doen in de razend spannende titelrace in de Eredivisie. Mike van der Hoorn kijkt uit naar het beladen duel, waarin hij de taak krijgt om eredivisietopscorer Luuk de Jong van het scoren te houden.

Van de Hoorn is aan zijn derde seizoen bij Ajax bezig, maar wist nog niet uit te groeien tot een omstreden basiskracht. De centrumverdediger speelde de laatste tijd vrijwel alles, omdat Jairo Riedewald en Kenny Tete met blessures kampen. De clash tegen PSV is voor Van der Hoorn een ultieme test om zich te bewijzen. "De wedstrijden tegen Feyenoord en AZ kon je ook een test noemen. Dat ging goed", reageert de oud-Utrechter in het Algemeen Dagblad.

"Het hoort bij een topclub dat het grote publiek dan heel snel weer een volgend meetpunt wil gebruiken. Totdat je weer een keer op je bek gaat. Zo werkt dat. Natuurlijk is dat soms zwaar, maar het hoort er nu eenmaal bij. Daar leer je mee omgaan", aldus Van der Hoorn, die beseft dat de kraker tegen PSV van levensbelang is. "Los van de punten is het vooral een mentale strijd. Je kunt echt laten zien wie de sterkste is. Dat gevoel neem je mee voor het restant van de competitie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen