Sevilla en Dortmund door, Fenerbahçe kleurt rood

17 maart 2016, 23:24   Bijgewerkt: 18 maart 2016, 11:20

Sevilla FC ligt nog altijd op koers voor een zuivere hattrick aan titels in de Europa League. De Spaanse club speelde zich donderdag in de kwartfinale, door op eigen veld de return tegen FC Basel in de achtste finales met 3-0 te winnen. In Zwitserland waren beide teams vorige week op 0-0 blijven steken. Ook Borussia Dortmund, Shaktar Donetsk en Sporting Braga haalden de laatste acht.

Sevilla, UEFA Cup-winnaar in 2006 en 2007 en Europa League-winnaar in 2014 en 2015, kwam in de 35ste minuut op voorsprong tegen FC Basel. Adil Rami opende, al vallend, de score na een hoekschop. Met twee doelpunten op slag van rust zorgde Kevin Gameiro ervoor dat het tweeluik uiteindelijk al voor de pauze was beslist. In de tweede helft veranderde niets meer aan de score. Bij FC Basel ontbrak Jean-Paul Boëtius vanwege een blessure.

Dortmund reisde met een ruime voorsprong af naar Londen voor de return tegen Tottenham Hotspur en liet zich op White Hart Lane niet meer verrassen. De Duitsers, die thuis al met 3-0 hadden gewonnen, boekten zelfs een nieuwe zege. Door twee goals, waarvan de eerste een fraai afstandsschot was, van Pierre-Emerick Aubameyang leidde Dortmund na zeventig minuten met 0-2. Heung-Min Son redde in de 73ste minuut de eer (1-2) voor The Spurs, bij wie Michel Vorm op de bank bleef.

Bij rust zag het er uitstekend uit voor Fenerbahçe in de return tegen Sporting Braga in Portugal. De Turken, met Robin van Persie in de basis, hadden vorige week op eigen veld al met 1-0 gewonnen en in de tweede ontmoeting stond het na 45 minuten 1-1. Koka bracht Braga in de elfde minuut op 1-0, Alper Potuk maakte op slag van rust gelijk.

De tweede gele kaart van Mehmet Topal wegens hands, al dan niet aangeschoten, in de 66ste minuut bleek echter het keerpunt. Voormalig VVV Venlo-speler Josué benutte de penalty die eveneens een gevolg was van de overtreding van Topal en tekende daarmee voor de 2-1. Nikola Stojiljkovic zorgde vijf minuten later voor de belangrijke 3-1 voor Braga, Rafa Silva gooide het tweeluik in de 84ste minuut met de 4-1 op slot. In de slotfase werden ook Fenerbahçe-spelers Potuk (direct rood) en Volkan Sen (twee keer geel) van het veld gestuurd.

Na de 3-1 nederlaag van vorige week in Oekraïne ging Anderlecht vanavond ook op eigen veld ten onder tegen Shaktar Donetsk. In het Constant Vanden Stock Stadion in Brussel werd, met Bram Nuyntinck bij de eerste elf, met 0-1 verloren. Eduardo Da Silva was in de derde minuut van de extra tijd verantwoordelijk voor de enige goal van de partij. Shaktar was in de 84ste minuut met tien man komen te staan, nadat Olexandr Kucher zijn tweede gele kaart had gekregen. Twee minuten later werd ook Anderlecht-speler Kara Mbodji (direct rood) weggezonden door de Spaanse arbiter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen