Letschert lijkt wedstrijd tegen Excelsior te halen

Letschert lijkt wedstrijd tegen Excelsior te halen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

17 maart 2016 – Timo Letschert is waarschijnlijk op tijd hersteld voor de thuiswedstrijd tegen Excelsior van vrijdag. De verdediger van FC Utrecht viel afgelopen weekend in het thuisduel met ADO Den Haag uit met een schouderblessure en gold als een vraagteken voor het treffen met Excelsior.

"Timo heeft deze week preventief niet aan de groepstrainingen deelgenomen, maar sloot vandaag weer aan", zegt coach Erik ten Hag op de clubwebsite. "Yassin Ayoub is gisteren aangesloten bij de groep; zijn inzetbaarheid moeten we nog bekijken." Louis Nganioni is weer fit, al ontbreekt het hem nog aan wedstrijdritme. Kevin Conboy en Sean Klaiber zijn sowieso afwezig tegen Excelsior.

Ten Hag duidt het duel met Excelsior als een finale. "Al klinkt dat clichématig", geeft hij toe. "Het maakt in deze fase van het seizoen niet uit tegen wie je speelt. Of ze nu bij de bovensten of ondersten op de ranglijst staan. De belangen van de punten worden in de eindfase van het seizoen steeds crucialer. Je kunt bijna niet meer corrigeren. Met de juiste instelling moet je het veld op. Killen. Meedogenloos zijn. Als we ambitie hebben, dan winnen wij die pot van Excelsior."

Ten Hag weet dat het dan wel beter moet dan de tweede helft van vorige week tegen ADO, toen een 2-0 voorsprong uit handen werd gegeven (2-2). "Toen waren we naïef, werden afspraken niet nagekomen", moppert hij. "Ondertussen moeten we niet vergeten dat de ploeg nog steeds in een proces zit: hoe gebruiken wij Ruud Boymans en Sébastien Haller sámen? Ook anderen kunnen van dat duo profiteren, dat bleek uit tegen SC Heerenveen (0-4 winst, red.) wel. Normaliter maak je zo'n proces in de herfst door. Nu hebben we die tijd niet."

Reacties

gerelateerd