Onderzoek naar Dortmund, Lazio en Sparta Praag

16 maart 2016, 12:02

Borussia Dortrnund kan waarschijnlijk een boete van de UEFA verwachten. De Europese voetbalunie meldt via de officiële kanalen dat het een onderzoek naar de Duitse club heeft geopend wegens de organisatie van de thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur in de Europa League.

Dortmund won vorige week in de achtste finales voor eigen publiek met 3-0 van Tottenham, waardoor het een goede uitgangspositie heeft voor de return van komende donderdag in Londen. Gedurende het duel waren de trappen in het stadion wel geblokkeerd, iets dat niet mag volgens de UEFA-regels. De disciplinaire commissie van de UEFA neemt de zaak op 19 mei in behandeling.

De UEFA heeft ook een disciplinair onderzoek naar Sparta Praag en Lazio geopend, naar aanleiding van hun onderlinge duel in Tsjechië van vorige week, eveneens bij de laatste zestien van de Europa League. Sparta Praag wordt vervolgd wegens een ongepast spandoek van de supporters en het feit dat de fans vuurwerk hebben afgestoken. Lazio moet mogelijk boeten voor eveneens een ongepast spandoek van de fans en racistisch en ongepast gezang van hen. Op 22 maart krijgen Sparta Praag en Lazio hun straf te horen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen