Fowler wil coach worden, Lennon exit bij Bolton

Fowler wil coach worden, Lennon exit bij Bolton

15 maart 2016 – Robbie Fowler gaat zich storten op het trainersvak. De legende van Liverpool heeft aangegeven dat hij begonnen is met de trainerscursus van de UEFA. "Ik heb al wat trainerspapieren en ga nu voor het hoogste. Ik ben in januari gestart en het duurt ongeveer een jaar."In 2012 zette Fowler een punt achter zijn carrière als speler. In zijn loopbaan wist de aanvaller veel successen te behalen met Liverpool, waar hij ongekend populair was. Hij hoopt ook succesvol te kunnen zijn als trainer. "Iedereen weet dat ik dit graag wil. Ik ben er altijd voor gegaan en kom steeds dichterbij. Ik denk dat ik het kan en ik ben vastberaden om dat te bewijzen. Ik hoop dat ik een mooie kans krijg", aldus Fowler tegen de Liverpool Echo.

Ondertussen weet Neil Lennon dat een carrière als trainer niet altijd over rozen gaat. De 44-jarige oud-manager van Celtic is vertrokken bij Bolton Wanderers. De coach en de Championship-club zijn 'in goed overleg' uit elkaar gegaan. Lennon was vanaf oktober 2014 werkzaam bij Bolton, dat op degradatie afstevent. Met nog negen speelronden te gaan is de ploeg de rode lantaarndrager, met 26 punten uit 37 duels. De afstand met de veilige haven is elf punten.

Jimmy Phillips heeft de taken op interim-basis overgenomen van Lennon, die in zijn zeventien maanden bij Bolton te maken had met flinke financiële problemen bij de club.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 21 juli 2019

  2. zaterdag 20 juli 2019