Sneijder: "De vader van een collega, het is een zwarte dag"

Sneijder: "De vader van een collega, het is een zwarte dag"

14 maart 2016 – Het zijn verschrikkelijke tijden voor Umut Bulut. De spits van Galatasaray kreeg maandag te horen dat zijn vader om het leven is gekomen bij de aanslagen in Ankara, de stad waar zijn club zondag nog een wedstrijd speelde tegen Gençlerbirligi.

Het slechte nieuws voor Bulut kwam toen Galatasaray op het punt stond het trainingsveld op te gaan. "We stonden in de massageruimte. En toen hoorde hij dat zijn vader was overleden, omgekomen bij de aanslag van gisteren", zegt Wesley Sneijder tegen de NOS. "De vader van een collega, een vriend van je. Dan is het een zwarte dag."

"Hij werd gek, natuurlijk", vervolgt Sneijder. "Wij probeerden hem op te vangen. Maar je kunt zo'n jongen op dat moment niet troosten, hoe erg je dat ook wil. Tegelijkertijd voelden wij ook het verdriet. En dan merk je toch dat het heel dichtbij begint te komen. Zoiets is altijd triest, maar nu treft het iemand uit je directe omgeving, iemand met wie je dagelijks werkt. Ik heb zijn vader ook regelmatig gezien. Dan is het besef er nog meer."

Sneijder weet niet hoe Galatasaray verder zal omgaan met het verlies van de vader van Bulut. "Dit is iets nieuws, iets geks, voor mij en ook voor het bestuur. We zullen dinsdag met z'n allen afreizen naar de begrafenis. En daarna moeten we zien hoe het verder gaat. Maar het is heftig, ook voor de club."

gerelateerd