Over de grens: kippenvel, kampioenschap en bier

14 maart 2016, 16:19   Bijgewerkt: 15 maart 2016, 08:27

Het was vooral het weekend van Paris Saint Germain en Zlatan Ibrahimovic, maar er gebeurde nog veel meer mooie en opvallende dingen op de buitenlandse velden. In deze rubriek nemen we met FCUpdate.nl weer een kijkje over de grens. Met een heftig en bijzonder kippenvelmoment in Dortmund, een Catalaans penaltycomplex, een rodekaartenpakker, een dubieus kapsel en goudgele rakkers.

Kippenvel in Dortmund

{image[308803][right-half][]}Borussia Dortmund wist zondag in het eigen Signal Iduna Park met 2-0 te winnen van Mainz 05, maar dit resultaat was slechts een bijzaak. Er speelden zich namelijk bizarre en dramatische dingen af op de steile tribunes van het fraaie stadion in Dortmund. Een supporter overleed tijdens de wedstrijd aan een hartaanval en alsof dat nog niet erg genoeg was, werd een andere fan ook nog eens naar het ziekenhuis afgevoerd. Het nieuws ging als een lopend vuurtje rond in het stadion en dat bracht een onwerkelijke sfeer teweeg. De aanhang van Dortmund zong niet meer en ook de meegereisde Mainz-fans gingen uit respect rustig op hun stoeltje zitten. Tot de laatste minuten van de wedstrijd aanbraken: toen schalde het 'You'll Never Walk Alone' hard door de thuishaven van Dortmund. Na de wedstrijd stonden de spelers van beide ploegen met de armen om elkaars schouders voor de fans en werd dit bekende nummer nogmaals luidkeels gezongen. Kippenvel. In Dortmund weten ze wel hoe je een eerbetoon brengt.

Penaltytrauma

{image[308805][left-half][]}Lionel Messi, Neymar en Luis Suarez vermaken de fans wedstrijd na wedstrijd met de meest verfijnde acties en geniale doelpunten, maar een penalty nemen lijkt voor het magische drietal moeilijker te zijn dan een magnifieke solo of een schot vanaf de rand van de zestien meter. Afgelopen zaterdag faalde de Catalaanse grootmacht tegen Getafe (6-0 winst) al voor de tiende keer dit seizoen vanaf elf meter. Een triest gegeven, aangezien Barça twintig keer mocht aanleggen vanaf de strafschopstip. In de Primera División werden slechts zeven van de vijftien penalty's verzilverd. Ditmaal was Messi de schlemiel, voor zover de voetbalgod dat überhaupt kan zijn. De Argentijnse dribbelaar is door zijn misser weer een record rijker. Het is zijn achtste gemiste penalty van het seizoen in La Liga, iets wat een speler van Barcelona nog nooit voor elkaar kreeg. Samuel Eto'o miste er een aantal jaren geleden zeven. Kanttekening: de 'tandem-penalty' met Suarez staat ook als een misser genoteerd.

Kampioen worden doe je zo

{image[308795][right-half][]}Op 13 maart is de eerste kampioen in de vijf grootste competities van Europa al bekend geworden. Paris Saint Germain kroonde zich voor het vierde jaar op rij tot kampioen van Frankrijk. Het is ongelofelijk wat de equipe van coach Laurent Blanc presteert. Op alle fronten gaat het lekker – midweeks werd Chelsea nog uitgeschakeld in de Champions League – en in de Ligue 1 heeft de ploeg een niet goed te maken voorsprong van maar liefst 25 punten op nummer twee AS Monaco. Met een doelsaldo van 77-15 stijgt de ploeg uit Parijs ver boven de rest uit. Met een 0-9 monsteroverwinning bij Troyes werd de kroon op een fantastisch seizoen gezet. Zlatan Ibrahimovic maakte zijn 24ste, 25ste, 26ste en 27ste seizoensgoal in de Ligue 1, waarin hij nu in totaal vaker dan honderd keer heeft gescoord. De grote vedette is de personificatie van het geweldige PSG en kreeg na afloop de lachers op zijn hand met een hilarische uitspraak ("Als ze de Eiffeltoren vervangen door een standbeeld van mij, dan zal ik bij Paris Saint Germain blijven") en een geniale foto op Twitter.

Ramos en Kazim zorgen voor scheve blikken

{image[308807][left-half][]}Sergio Ramos maakte afgelopen zondag een prima kopdoelpunt in de met 1-2 gewonnen uitwedstrijd van Real Madrid tegen Las Palmas, maar stond ook weer op negatieve wijze in de spotlights. De verdediger liep alweer tegen de twintigste (!) rode kaart in zijn carrière aan. De Spaanse international kreeg in de slotfase zijn tweede gele prent en moest daarom voortijdig de douches opzoeken. Ramos is ijzersterk met het hoofd – geen enkele verdediger uit de vijf Europese topcompetities scoorde dit seizoen (vijf keer) en in totaal (27) zo vaak met de kop – maar verliest zijn hoofd wel te vaak. Zijn aantal rode kaarten doet veel wenkbrauwen fronsen. Dat geldt trouwens ook voor Colin Kazim-Richards, die Feyenoord afgelopen winter voor Celtic verruilde. In Schotland leidt niet het aantal kaarten, maar het kapsel van de Turkse aanvaller tot vraagtekens.

Bier moet vloeien

{image[308808][right-half][]}Het was een prachtig weekend voor Zulte Waregem. De Belgische club won zelf met 3-0 van Mouscron-Peruwelz en zag concurrent Standard Luik met 4-0 bij KV Mechelen verliezen, waardoor plaatsing voor de play-offs om het kampioenschap een feit werd. Dat moest gevierd worden, dacht ook Steve de Ridder. De oud-speler van onder meer De Graafschap en FC Utrecht rende na het laatste fluitsignaal richting de tribunes, waar hij een paar treetjes bier ophaalde. Hij kon zijn medespelers bij Essevee zodoende op het veld al blij maken met een paar goudgele rakkers, voordat de alcohol rijkelijk zou vloeien in de kleedkamer. De Ridder moet overigens nog wel een belofte nakomen. Voor de wedstrijd tegen Mouscron-Peruwelz zei hij namelijk het volgende: "Als we Play-offs I halen, dan wil ik gerust wel een vatje geven in supporterscafé De Klauwaert." Proost!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen