Invaller Strootman wint met Roma, Fiorentina morst

13 maart 2016, 17:00

AS Roma heeft zichzelf zondagmiddag een uitstekende dienst bewezen in de Serie A. De Giallorossi zegevierden met 1-2 bij Udinese en zijn Juventus en Napoli daardoor weer genaderd tot op respectievelijk acht en twee punten. De Napolitaanse concurrent heeft nog wel een wedstrijd (Palermo-uit) tegoed. Roma profiteerde bovendien van het gelijkspel van Fiorentina tegen Hellas Verona.

Bij Roma, dat midweeks met 2-0 van Real Madrid verloor en daardoor uitgeschakeld werd in de Champions League, kreeg Edin Dzeko weer de kans in de voorhoede. Hij betaalde het vertrouwen van coach Luciano Spalletti terug, door na een steekpassje van Mohamed Salah uiterst koeltjes de openingstreffer te verzorgen.

Toen Alessandro Florenzi een kwartier voor tijd de 0-2 aantekende leek het gespeeld te zijn, maar Bruno Fernandes maakte het nog wel spannend. Verder dan de 1-2 kwam Udinese echter niet. Bij de Romeinen kwam Kevin Strootman in de blessuretijd als invaller binnen de lijnen. Het was pas zijn tweede optreden na de terugkeer van zijn langdurige knieblessure (eind februari). Francesco Totti bleef weer aan de kant bij Roma.

Waar Fiorentina er doorgaans een handje van heeft om wedstrijden in de slotfase te beslissen, kreeg het ditmaal zelf het deksel op de neus in de laatste minuten. Nadat La Viola dankzij een treffer van Mauro Zarate op een 1-0 zege afstevende, zorgde Eros Pisano namens Hellas Verona in de laatste vijf minuten voor een puntendeling in het Estadio Artemio Franchi. Daardoor staat Fiorentina nu vijf punten achter op Roma.

Fiorentina staat op gelijke hoogte met Internazionale, maar de nummer vier uit Milaan heeft wel een minder doelsaldo. De paarse formatie uit Florence staat zes punten voor op nummer zes AC Milan, dat eerder op deze zondag met 0-0 gelijkspeelde bij Chievo Verona.

Overige uitslagen

Carpi 2 - 1 Frosinone

Genoa 3 - 2 Torino

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen