PSG viert kampioensfeest met prachtige negenklapper

13 maart 2016, 15:54   Bijgewerkt: 14 maart 2016, 10:31

De champagne kan nu al ontkurkt worden bij Paris Saint Germain. Het sterrenensemble van coach Laurent Blanc heeft zich zondag tot kampioen van Frankrijk gekroond. De Parijzenaren maakten Troyes met de grond gelijk (0-9) en zijn daarom niet meer te achterhalen voor nummer twee AS Monaco, dat maar liefst 25 punten achter de koploper staat.

Het is het vierde landskampioenschap op rij voor PSG, dat de titel kon grijpen omdat AS Monaco afgelopen vrijdag niet kon winnen van Reims. Als de lijstaanvoerder niet gewonnen had bij Troyes, dan kon de titel volgende week zondag tegen Monaco in de wacht worden gesleept, maar PSG had geen kind aan de rode lantaarndrager van de Ligue 1. Het werd zelfs een waar voetbalfeest.

Met Gregory van der Wiel in de basis stond PSG na negentien (!) minuten al op een comfortabele 0-3 voorsprong. Edinson Cavani, Javier Pastore en Adrien Rabiot verzorgden de eerste doelpunten van de equipe van Blanc. Zlatan Ibrahimovic verscheen nog niet op de het scoreformulier, maar na rust had de Zweedse superster het flink op zijn heupen.

Het waren alweer seizoenstreffers nummer 24, 25, 26 en 27 in de Ligue 1 voor Ibrahimovic, die zijn dertiende landstitel gegrepen heeft en in zijn loopbaan nu al in totaal 28 prijzen gepakt heeft. Midweeks leidde de Zweed PSG nog naar de kwartfinales van de Champions League, door een doelpunt en een assist in de uitwedstrijd tegen Chelsea (1-2 winst).

Het record voor de vroegste landstitel staat in de vijf Europese topcompetities (Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A en Ligue 1) op naam van Bayern München, dat in 2014 op 25 maart kampioen werd na 27 speelronden. De Bundesliga heeft echter achttien ploegen in de competitie zitten, in Frankrijk doen er twintig teams mee aan de Ligue 1. Dat maakt het wat lastig te vergelijken. Bayern werd na 27 wedstrijden kampioen, PSG is na dertig speelronden zeker van de landstitel.

PSG heeft slechts twaalf van haar laatste 148 Ligue 1-duels verloren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen