Houtwerk hindert matig en gehavend Milan in Verona

13 maart 2016, 14:34

AC Milan is er niet in geslaagd om zich te revancheren voor de 2-0 nederlaag bij Sassuolo van vorige week. De Rossoneri bleven op visite bij Chievo Verona steken op een bloedeloos en doelpuntloos gelijkspel. Daardoor dreigt de Italiaanse topclub de aansluiting met de top-vijf van de Serie A te verliezen.

Milan had het heilige vuur niet in Verona. De ploeg van de geschorste coach Sinisa Mihajlovic had het fortuin ook niet aan haar zijde. Riccardo Montolivo en M'Baye Niang waren al geblesseerd en in de warming-up viel Juraj Kucka uit met een spierprobleem. Daardoor had de herstelde Jérémy Menez zijn eerste basisplaats sinds april 2015 te pakken. Alsof het wegvallen van Kucka nog niet genoeg was, moest de talentvolle doelman Gianluigi Donnarumma wegens een blessure al binnen twintig minuten vervangen worden door Christian Abbiati.

Milan kon de tegenslagen niet van zich af zetten in de eerste helft, waaraan Chievo fel begon. Nadat Abbiati de geblesseerde Donnarumma had vervangen, moest de ervaren goalie (38) meteen meerdere keren in actie komen bij inzetten van Antonio Floro Flores en Riccardo Meggiorini. Aan de kant van Milan was clubtopscorer Carlos Bacco slordig in de afronding.

In het tweede bedrijf ging Milan op jacht naar de winnende treffer, maar deze bleef op miraculeuze wijze uit. Zo raakten Ignazio Abate en Andrea Bertolacci in één aanval de lat. Het zat de rood-zwarten dus niet mee in het duel met Chievo, dat overigens de 25.000ste wedstrijd in de Serie A was.

Door de 0-0 in het Stadio Marc'Antonio Bentegodi is het zicht van Milan op de vijfde plaats vertroebeld. De achterstand op nummer vijf Fiorentina is vijf punten en La Viola komt deze speelronde nog in actie tegen Hellas Verona.